Előkelő listára került a villámléptű Szoboszlai

A legjobb ötben a magyar futballista.


Szoboszlai Dominik letette névjegyét a futball őshazájában. A magyar válogatott játékosa 2023 nyarán igazolt a Liverpoolhoz, ahol hamar kivívta a szurkolók és a szakértők elismerését.

Az öt találatnál tartó futballista az Arsenal elleni bajnokit ugyan kihagyta kisebb sérülés miatt, előtte a Chelsea kiütéses győzelméből fejesgóllal vette ki részét. De nem csak góljai miatt születtek róla dalok és méltató írások. Legutóbb a Sky Sports listázta a Premier League leggyorsabb játékosait, Szoboszlai a negyedik helyen áll.

A listát a Spurs nyári szerzeménye, Micky Van de Ven vezeti, aki 37,83 kilométer/órás sebességgel sprintelt. A második helyen a Luton szélsője, Chiedozie Ogbene áll, aki 36,93 km/h-s sebességgel száguldott. Kicsivel maradt csak le a Wolves sztárja, Pedro Neto, akit 36,86 km/h-val mértek.

A negyedik helyen eközben a Liverpool játékosa, Szoboszlai Dominik (36,76 km/h) áll, míg egy másik meglepetésnév, a Burnley védője, Dara O'Shea került be a legjobb ötbe: 36,73 km/h-s sebességet mértek nála.

Arról egyelőre nem közöltek információt, hogy Szoboszlai mikor állhat ismét Klopp edző rendelkezésére.

Borítókép: Getty Images

Videók