"Bajnok akarok lenni" - döntött a jövőjéről a magyar védő

Orbán otthon érzi magát Lipcsében, a sportigazgató példaképnek nevezte.


2027 nyaráig hosszabbította meg szerződését Orbán Willi, a német kupagyőztes RB Leipzig védője.

A csapatkapitány 2015-ben érkezett az akkor még alsóbb osztályban szereplő együtteshez, akikkel rövid időn belül a Bundesliga élcsapatává váltak.

„Képes megbirkózni a kihívásokkal, és mindig talál új utakat, hogy fejlődjön. Igazi példakép is, különösen a fiatalabb játékosaink számára. Ő a csapatkapitányunk és a szurkolók igazi kedvence. Ezért volt hihetetlenül fontos számunkra, hogy meghosszabbítsuk a szerződését, és nagyon örülünk, hogy a következő éveket is együtt töltjük!” – nyilatkozta a magyar válogatott futballistáról a klub sportigazgatója, Rouven Schröder az együttes honlapjának.

„A klubbal folytatott beszélgetések pozitívan alakultak, gyorsan megegyeztünk, hogy további két évig maradok. Nagyszerűen illeszkedik hozzám, nagyon örülök, hogy az utam itt folytatódik. Eddig nagyon sikeres időszakot töltöttünk együtt; címet nyertünk, történelmet írtunk. Még sok célunk van, akad még hely a trófeás szekrényembe. Itt az RB Leipzignél mindannyiunk álma, hogy megnyerjük a Bundesligát, és hiszek benne, hogy ezt meg tudjuk valósítani - ez az egyik oka annak, hogy meghosszabbítottam a szerződésemet.” – mondta Orbán.

„Nyolc év után otthon érzem magam Lipcsében. Ez egy nagyszerű város, csodálatos emberekkel és szurkolókkal. Az RB Leipzignél játszani egyedülálló. Az infrastruktúra fantasztikus, remek támogatóink vannak, fantasztikus edzőnk és egy szuper csapatunk. Nagyon élvezetes minden nap idejönni.” – zárta szavait a jelenleg sérüléssel küszködő futballista, aki kihagyja a következő két válogatott-meccset.

Borítókép: RB Leipzig

Videók