Aggasztó sérülés miatt kellett lecserélni a válogatott alapemberét

Sallai Roland balszerencsés sérülést szenvedett a Topolya elleni EL-mérkőzésen.


 Az NB1.hu írását változtatás nélkül közöljük.

A Freiburg a Topolya vendégeként játszik az Európa-liga csoportkörében.

A mérkőzés 21. percében, egy szabadrúgás utáni fejesnél Sallai Roland, a freiburgiak magyar válogatott támadója nekiesett a kapu mögötti reklámtáblának, és beütötte a combját.

Az eset után ápolni kellett, majd Christian Streich vezetőedző lecserélte őt. Sallai odabicegett a kispadhoz, beszélt pár szót Streichhal, majd mielőtt leült volna a Freiburg kispadjára, mérgében ütött egy nagyot a földbe. Ezt követően besétált az öltözőbe.

Hogy mennyire súlyos a sérülése, egyelőre nem tudni, mindenesetre talán jó jel lehet, hogy Streich a beszélgetésük közben nevetett egyet – elképzelhető, hogy csak elővigyázatosságból történt a csere.

A magyar válogatott támadó a lefújást követően a mixzónában nyilatkozott az újságíróknak a sérüléséről.

„Azt éreztem, mintha egy kést szúrtak volna a combomba a sprintnél. Holnap hazarepülök Freiburgba, és ott lesz meg az MR-vizsgálat után a pontos diagnózis. Remélem, hogy nem túl komoly a sérülés és mihamarabb vissza tudok térni a pályára. Szeretnék várni azzal, hogy mi lesz a novemberi válogatott mérkőzésekkel, belegondoltam, hogy mi van, ha nem, de bízom benne, hogy ott tudok lenni.”

A helyszínen pletykált első hírek szerint egyébként Sallai három hetet hagyhat ki.

Fotó: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Videók