Tömegverekedés a PMFC felkészülési mérkőzésén - A klub közleményben reagál

Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi, akik kilátogattak a PMFC - Cibali felkészülési meccsre.


A PMFC csapata hazai pályán fogadta a horvát másodosztályú Cibalia együttesét. 

A mérkőzés nem a játék, vagy a végeredmény miatt maradt emlékezetes, hanem azért a tömegverekedés miatt, ami a játéktéren zajlott.

A szurkolók botokkal, sörösüvegekkel rontottak egymásnak. A balhét helyiek szerint a horvát szurkolók kezdeményezték. A rendőrség 41 horvát és 3 magyar szurkolót állított elő.

A meccset végül a hazai csapat nyerte 3-1-re.

Ezt követően a PMFC hétfőn közleményt adott ki, amelyben elhatárolódott minden erőszakos, nem futballpályára való cselekedettől.

„A múlt szombati PMFC–HNK Cibalia Vinkovci felkészülési mérkőzésen sajnálatos és egyúttal elítélendő rendbontás történt a magyar és a horvát szurkolók szervezett csoportjai között. Az események pont egy olyan barátságos előkészületi találkozó közben zajlottak le, amelyen békés, futballszerető felnőttek és gyerekek is részt vettek a nézők soraiban. Megítélésünk szerint az erőszak nem lehet része a PMFC életének, így elhatárolódunk minden olyan nem futballpályára való cselekedettől és elkövetőtől, ami és aki félelmet és megbotránkozást kelthet másokban. A biztonsági szolgálattal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy hasonló incidens ne fordulhasson elő többet a PMFC hazai sportrendezvényein. Az eset kapcsán klubunk vizsgálatot indított, emiatt bővebb tájékoztatással nem áll módunkban szolgálni.”


Fotó: facebook/József Kurdi


Fotó: facebook/József Kurdi


Fotó: facebook/József Kurdi
 


Fotó: facebook/József Kurdi

Borítókép: facebook/József Kurdi

Videók