NB II: súlyos büntetést kapott a Szeged

Súlyos pénzbírságot és egy mérkőzésre szóló, felfüggesztett zártkapus büntetést kapott a Szeged a szombaton megrendezett NB II-es osztályozó visszavágóján történt szurkolói rendbontások miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.


 

A testület szerdai ülésén úgy döntött, a szegedi klubnak 300 000 forintot kell befizetnie, továbbá soron következő hazai találkozójára nem mehetnek be nézők, igaz, utóbbi határozat végrehajtását augusztus 31-ig felfüggesztette.

"A szurkolók mérkőzés közben történt pályára jutása a stadionokban előforduló egyik legsúlyosabb szervezési hiányosság. A szegedi mérkőzésen történtek különösen sajnálatosak annak fényében, hogy a 2012/13-as idény kirívó nézőtéri incidens nélkül zajlott le, a szezont végül mégis egy ilyen szégyenteljes eset zárta le" - olvasható a szövetség honlapján a döntés indoklása.

A Szeged szombaton hazai pályán 3-0-s vereséget szenvedett a Kisvárdától, s így 4-1-s összesítéssel kiesett a másodosztályból. A találkozó kétszer is félbeszakadt a hazai drukkerek rendbontása miatt.

Videók