"Nagyon értékes három pontot szereztünk"

A Budafok vezetőedzője Csizmadia Csaba értékelt.


A Budafok edzője Csizmadia Csaba értékelte a Budaörs ellen megnyert mérkőzést.

A Budafoki MTE írását változtatás nélkül közöljük.

"Egy hosszú átok megtört, hiszen korábban még pontot sem tudtunk szerezni a Budaörs ellen, mióta visszajutottunk a másodosztályba" - mondta a lefújást követően vezetőedző, Csizmadia Csaba. "A héten bármennyire is próbáltuk kizárni a gondolatainkból ezt a negatív statisztikát, valamennyire azért jelen volt a fejünkben, ezért duplán értékes ez a három pont. A csapat erejét bizonyítja, hogy a mérkőzésen képes volt saját magára, a saját erősségeire koncentrálni."

Vezetőedzőnk szerint a mieink akár már hamarabb is lezárhatták volna a találkozót.

"Az első félidőben a budaörsieknek is voltak lehetőségeik, de az összképet tekintve teljes mértékben megérdemelt a győzelmünk. A végén akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de a legfontosabb a három pont. Annak pedig külön örülök, hogy nem kaptunk gólt. Stabilan, szervezetten védekeztünk" - fogalmazott Csizmadia Csaba, aki hozzátette, a korai, kényszerű csere sem okozott zavart a rendszerben.

"A megsérült Filkor Attila helyére beállt Soltész István remekül szállt be a meccsbe, megoldotta a feladatát, észre sem lehetett venni, hogy változtatnunk kellett. Ezért is vagyunk jó csapat, mert aki beállt, tudja a dolgát és a társak segítségére tud lenni" - mondta vezetőedzőnk.

A Budaörs elleni 1-0-s győzelmünknek a három pont mellett is számos pozitívuma volt. Támadónk, Mervó Bence hosszú rehabilitációt és 428 napot követően lépett pályára ismét tétmérkőzésen, gólunk szerzője, Skribek Alen pedig a Csákvár elleni tavaszi szezonnyitó után újra betalált.

"Szögletet rúgtunk és szóltam a másik szélsőnknek, Szabó Máténak, hogy cseréljünk helyet. Máté elvitte a labdát a jobb oldalon, Kovács Dávid középen lekészítette nekem, én pedig a kapus mozgásával ellentétes irányba visszalőttem a hálóba" - emlékezett vissza Skribek a Budaörs elleni találatra. "Számítottunk arra, hogy erőnlétben jobban fogjuk bírni, mint ellenfelünk, de nem kivárásra játszottunk. Nagyrészt sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk és örülök, hogy minden jól alakult."

Csapatunk legközelebb vasárnap 14 órától a Dorogi FC ellen lép pályára BMTE Stadionban.

Forrás: BudafokiMTE
Fotó: Facebook.com/ BudafokiMTE

Videók