Mezőkövesdről erősít a Budafok

Egy visszatérő és egy új játékos érkezik a fővárosi együtteshez.


A Budafoki MTE végleg megszerezte a Mezőkövesd Zsóry FC-től a Budafokon tavasszal kölcsönben futballozó Jagodics Márk játékjogát és hosszútávú megállapodást kötött a 29 éves belső védővel.

Márk január végén érkezett az együtteshez és gyorsan alapemberré vált, tavasszal 14 NB I-es mérkőzésen lépett pályára. A szombathelyi születésű játékos eddigi pályafutása meghatározó részét nevelőegyesületénél, a Haladásnál töltötte, mielőtt 2020 augusztusában Mezőkövesdre igazolt. Az élvonalban összesen 141 találkozón játszott.
Nem ő az egyetlen, akit a napokban a mezőkövesdiektől szerződtetett a budafoki együttes: a 19 éves balhátvéd, Kotula Máté kölcsönben ugyancsak a klub színeiben szerepel a következő idényben.

"Máté egy tehetséges fiatal, aki hiányposztra érkezett. Márkot pedig jól ismerjük, fontos, hogy olyan játékosok is legyenek az öltözőben és a pályán, akik rutint, illetve egyfajta állandóságot képviselnek" - mondta a legújabb igazolásaink kapcsán Oláh Lóránt sportigazgató.

Névjegy

Kotula Máté 2001. október 18-án született Szolnokon. 13 éves koráig szülővárosának utánpótlás csapataiban, a MÁV FC-nél pallérozódott, majd 2015 augusztusában a Puskás Akadémiához szerződött.

A 2017/2018-as idényben a felcsútiak játékosaként aranyérmet nyert az U17-es bajnokságban.

Ezután visszatért Szolnokra, ahol először az NB III-as, majd az NB II-es együttesben is bemutatkozott. Első Merkantil Bank Liga-meccsét 2019 augusztusában a Vác ellen játszotta. 2020 nyarán a Mezőkövesd vásárolta meg a játékjogát, majd kölcsönben visszaadta a szolnokiaknak.

Máté a másodosztályban eddig összesen 54 találkozón lépett pályára.

Forrás és borítókép: budafokimte.hu

Videók