Megyei rangadókkal folytatódik a bajnokság

A listavezető feladta a leckét az üldözőknek tegnap!


Tegnap rangadót nyert a listavezető, szerdán kilenc mérkőzést játszanak a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában. Két megyei rangadót is rendeznek, egyet Somogyban, egyet Győr-Moson-Sopronban - jelezte az MLSZ.
 
VÁC FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szerda, Óbuda, 16.00)
A váciak kifejezetten jól szerepelnek az elmúlt hetekben, a legutóbbi három fordulóban hét pontot szereztek. Hazai mérlegük az albérletben négy meccsből hét pont. A Zalaegerszeg jobban szerepel, mint tavasszal, mindössze két ponttal áll az éllovas Békéscsaba mögött. Ugyanakkor a legutóbbi három mérkőzéséből csak egyet nyert meg. Vendégként egy nagyon hosszú és nagyon rossz sorozat után a legutóbbi öt meccséből 13 pontot szerzett. 
 
DUNA ASZFALT TVSE–VASAS FC
(Szerda, Tiszakécske, 16.00)
Az újonc tiszakécskei csapat mindössze egy hazai meccsét nyerte eddig meg a Merkantil Bank Ligában, a Budaörs ellenit. A legnagyobb baja a gólképtelenség, az első nyolc fordulóban csupán háromszor talált az ellenfelek kapujába. A Vasas (egyik) problémája ugyanakkor a sok kapott gól, mindössze három csapat kapott többet eddig a tavasszal még az élvonalban szerepelt angyalföldieknél. A piros-kékek az első három forduló után százszázalékos mérleggel vezették a tabellát, de azóta ötször is döntetlent játszottak. Veretlenségük ellenére csak a hatodik helyen állnak. 
 
SOROKSÁR SC–BUDAÖRS FC
(Szerda, Soroksár, 16.00)
A legutóbbi fordulóban Mosonmagyaróváron kikapott Lipcsei Péter csapata, így át kellett engednie az első helyet a Békéscsabának, de így is második, egyetlen pont hátránnyal. Hazai mérlege „érdekes”, hiszen az idényben eddig mindössze kétszer volt pályaválasztó. Egyszer nyert, egyszer kikapott, de mindkét meccsen három-három gólt kapott. A Budaörs szeszélyes csapat, de a legutóbbi győzelmével feljött a mezőny első felébe, a tizenegyedik helyen áll. Négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőt elveszített eddig. 
 
DOROGI FC–CEGLÉDI VSE
(Szerda, Dorog, 16.00)
A Dorog kétarcú csapat a szezonban, eddigi tíz pontjából kilencet vendégként szerzett. Ugyanakkor a sereghajtó ellen nyilván arra törekszik majd, hogy javítson a mérlegén. A csapat a hétvégén Szekszárdon kiesett a magyar Kupából, egyike volt a három búcsúzó NB II-es csapatnak. A Cegléd az utolsó helyen áll a bajnokságban, de ugyancsak idegenben szerzett eddig több pontot, ötből hármat. 
 
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–BSS MONOR
(Szerda, Balmazújváros, 19.00)
A Balmazújváros a Szegedi EOL SC ellen kiesett a Magyar Kupából a hét végén. Rosszul kezdte a bajnoki idényt, de azóta javított, veretlen, igaz, a legutóbbi öt meccséből négy döntetlenre végződött. Pályaválasztóként legutóbb, szeptember másodikán, nem bírt az utolsó helyezett Cegléddel. A Monor az utolsó előtti helyen áll, a szoros vereségek csapata, ellenben a legutóbbi három fordulóban szerzett két pontot. Idegenben mind a négy eddigi, a Merkantil Bank Ligában játszott meccsén egy góllal kikapott. 
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–BFC SIÓFOK
(Szerda, Kaposvár, 19.00)
A Merkantil Bank Liga somogyi derbije előtt az újonc Kaposvár van kedvezőbb helyzetben, az ötödik helyen áll, a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett, többet, mint bármelyik más csapat. Az első fordulóban kikapott ugyan Kaposváron, de azóta javult az otthoni mérleg is, a legutóbbi két meccsét a Cegléd és a Monor ellen megnyerte. A Siófok nagyon rosszul rajtolt, az első három forduló után még pont nélkül állt. Azóta javított, a legutóbbi három fordulóban hat pontot gyűjtött. Vendégként április 22. óta nyeretlen. 
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Szerda, Nyíregyháza, 19.00)
A Nyíregyháza az első forduló óta nyeretlen, azóta négy döntetlen és három vereség a mérlege. Igaz, két vereség után, gólokban gazdag mérkőzésen, legalább döntetlent játszott szeptember első hétvégéjén a Vasassal. A Csákvár a döntetlenek csapata, a legutóbbi fordulóban a Békéscsaba ellen, ráadásul hazai pályán veszítette el hét fordulón keresztül őrzött veretlenségét. Amiből, persze, az is következik, hogy a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as szezonjában idegenben még nem kapott ki. Győzött a hétvégén Putnokon, a Magyar Kupában is. 
 
GYIRMÓT FC GYŐR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Szerda, Gyirmót, 19.00)
Újabb megyei rangadó, újabb izgalmas csatát ígérő összecsapás. A Mosonmagyaróvár nem kezdte jól a bajnokságot, de a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, s ezzel feljött a középmezőny végére, a tizenharmadik helyre. Az előző hat fordulóban nyeretlen maradt. A szép szeptember képét rontja, hogy a Magyar Kupában a hétvégén kiesett a Jászberényi Vasas otthonában. Az ezúttal pályaválasztó gyirmótiak két vereség után legutóbb győztek, szereplésük érdekessége, hogy még nem játszottak döntetlent, így tudnak három vereséggel is a harmadik helyen állni. Pályaválasztóként legutóbb rangadót veszítettek a Soroksár ellen.
 
BUDAFOKI MTE–KAZINCBARCIKA BSC
(Szerda, Budafok, 19.00)
Tavasszal mind a két csapat nagy csatát vívott újoncként a bennmaradásért, mindkettő sikerrel járt. Ezúttal a Budafok áll jobban, a tizenötödik, két ponttal előzi meg a nemrégiben edzőváltáson átesett borsodi csapatot. A Budafok pályaválasztóként eddig kétszer nyert, kétszer kikapott az idényben. A Kazincbarcika mérlege vendégként négy meccsből négy pont, érdekes, hogy a legutóbbi két idegenbeli bajnoki találkozóján öt gólt is szerzett.

Videók