Megvan a Budafok új edzője

A következő szezonban Boér Gábor segíti a gárdát.


Megszületett a döntés, létrejött a megállapodás: Boér Gábor lesz a Budafoki MTE első csapatának vezetőedzője a 2021/2022-es szezonban.

A 38 éves szakember mellett segítője, Makra Zsolt pályaedző is a szakmai stáb tagja lesz.

"Több jelölttel is egyeztettünk az elmúlt hetekben és végül azért esett Gáborra a választás, mert véleményünk szerint Magyarországon ő az egyik legtehetségesebb, legnagyobb potenciállal rendelkező vezetőedző, akinek ráadásul már több évnyi tapasztalata is van. Meggyőződésünk, hogy a megkezdett utunkat vele együtt tudjunk a leghatékonyabban folytatni és a filozófiánkat, stílusunkat, indentitásunkat nem feladva a bajnokság élmezőnyéhez tartozni. A mostani megállapodásban lévő lehetőség mindkét fél számára előnyös. Nekünk egy lendületes, motivált, együttműködő szakemberre van szükségünk, Gábornak pedig egy olyan nyugodt, tudatos, kiszámítható környezetre, ami klubunkat jellemzi és ahol ezáltal ki tud bontakozni" - nyilatkozta új vezetőedzőnkről Oláh Lóránt sportigazgató.

Névjegy

Boér Gábor 1982. december 19-én született Orosházán. Játékos-pályafutása során többnyire alacsonyabb osztályú klubokban szerepelt, de az Újpest középpályásaként három NB I-es mérkőzésen is pályára lépett. Futballozott Dabason, a REAC-nál, Soroksáron, az Unione-nál, Kondoroson, Törtelen és Nagyszénáson, valamint légiósként Izraelben, Szingapúrban és Ausztriában is.

Edzői-karrierje Békéscsabán indult. A 2015/2016-os szezonban a lila-fehérek NB III-as csapatának élén, 2016 nyarától Zoran Spišljak segítőjeként dolgozott, majd 2017 márciusában vezetőedző lett. A másodosztályú lila-fehéreket 90 bajnoki találkozón irányította (44 győzelem, 21 döntetlen, 25 vereség).

2019 júliusától decemberig a szintén NB II-es ETO FC Győrnél vállalt munkát, majd tavaly nyáron Kazincbarcikára szerződött. A borsodi klubnál csupán egy hónapot töltött, júliusban igent mondott a ZTE FC megkeresésére, így a 2020/2021-es idényben először dolgozhatott az élvonalban. Zalaegerszegen március 15-ig huszonhat NB I-es mérkőzésen ült a kispadon.

Borítókép és forrás: budafokimte.hu

Videók