Megkezdené a felzárkózást a REAC

A rákospalotaiak ebben a szezonban meglehetősen halovány teljesítményt nyújtanak. Nyolc forduló alatt mindösszesen nyolc pontot szereztek. A Kazincbarcika ellen csak a győzelem az elfogadható.


A fővárosi alakulat legutóbb szeptember 4-én győzött bajnoki mérkőzésen. Akkor a hajdúsági megyeszékhelyről, Debrecenből hoztak el a három értékes pontot. Azóta négy mérkőzés telt el, és a rákospalotaiak képtelenek voltak győzni. A debreceni találkozó után a Nyíregyháza csapatát fogadták, és szervezett védekezéssel egy pontot otthon tartottak. Ezután azonban meglehetősen döcögött a pesti szekér, hiszen a Makó és az MTK csikócsapata ellen sem tudtak elfogadható teljesítményt produkálni. Nem csoda, ha mindkét derbin vereséget szenvedtek. Arról nem is beszélve, hogy a hazai szimpatizánsok szurkolása közepette a Váccal sem bírtak. Jelenleg ezen eredmények miatt a REAC csupán a tizenharmadik helyen áll a bajnoki pontvadászatban. Nyerges Krisztiánéknak illő lenne elkezdeniük a felzárkózást, ellenkező esetben akár kiesési gondjaik is lehetnek.

A Kazincbarcika együttese legutóbb hazai pályán az Orosháza alakulatát győzte le. Érthető, mennyire örültek az északi „fellegvárban”, hiszen tavaly nyolc forduló után 5 ponttal a tizenharmadik helyen szerénykedtek, a 2010/11-es szezonban azonban megtáltosodtak Kádár Zsolt fiai. Jelenleg ugyanis ötödikek a tabellán, és csupán egy pont a lemaradásuk a listavezető Nyíregyházával szemben.

“Az előző fordulókban aratott két győzelem remélhetőleg jó hátassal volt a csapat önbizalmára. Viszont azt is tudjuk, hogy egy nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés következik és legfőképp azért, mert a REAC egy jó játékosálománnyal rendelkező csapat, akinek a szerzett pontjainak a száma csalóka. Úgy gondolom vendéglátóink a bajnokság végén az élmezőnyben fognak végezni. Azonban most győzelmi kényszer alatt játszanak, így talán mi felszabadultabban játszhatunk, és bízom benne, hogy ha a mérkőzés alatt szervezetten, higgadtan és megfelelő bátorsággal tudunk játszani, akkor pontot vagy pontokat szerezhetünk Rákospalotán. Mivel Kerékgyártó egész héten beteg volt, így valószínüleg holnap Nagy Tamás kerül be a kezdőcsapatba. Zimányi Ádám és Bányai Péter sérülés miatt továbbra sem áll a rendelkezésünkre.” -  nyilatkozott a REAC elleni mérkőzéssel kapcsolatban Kádár Zsolt, a Kazincbarcika mestere.

A mérkőzést Kovács J. Zoltán vezeti, segítői Medovarszki János és Viczián Mátyás lesznek. A találkozó ma 17 órakor kezdődik a Budai II. László stadionban.


Kiss László

Videók