Két kapussal immáron teljes a "bundacsapat"

A Központi Nyomozó Főügyészség tegnap gyanúsította meg a rákospalotaiak két egykori kapusát, Sz. Leventét és F. Balázst, így Aczél Zoltán egykori vezetőedzővel együtt 15-re emelkedett a klubnak az ügyben érintett embereinek a száma.


"Két játékost idéztünk be, Sz. Leventét és F. Balázst egy-egy rendbeli kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel gyanúsítjuk. Mindketten panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, tagadták a terhükre felrótt bűncselekményt, de szabadon távozhattak" - nyilatkozta Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője. A megalapozott gyanú alapján egyikőjük 100 ezer forintot, a másikuk 2500 eurót (731 ezer forintot) kapott a meccs jogellenes befolyásolásért.

A hazai focifogadási botrányban már 31-re nőtt a gyanúsítottak száma, de a mérkőzések köre nem változott, a nyomozók továbbra is 25 találkozóról feltételezik, hogy elcsalták a végeredményt. Összesen nyolc REAC-meccsre vetődött a gyanú árnyéka, ezeket az összecsapásokat 2007. szeptember 9. és 2009. május 30. között játszották a bajnokság, illetve a Ligakupa-sorozat keretében.

"A nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem áll módunkban megnevezni az érintett találkozókat" - tette hozzá Fazekas Géza.

Mindkét játékos pályafutása megpecsételődik, hiszen Sz. Levente jelenleg az NB ­II-es Mezőkövesddel, míg F. Balázs az élvonalbeli Diósgyőrrel áll szerződésben, ám a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) március elsejétől érvényes új versenyszabályzata értelmében a jogerős bírósági döntés meghozataláig a gyanúsítottak nem szerepelhetnek semmilyen MLSZ-rendezvényen.

A focifogadási botrány legnagyobb áldozata a REAC, hiszen az említett két kapus mellett a klub 12 egykori vagy jelenlegi mezőnyjátékosát is meggyanúsította a főügyészség. Noha többségük már távozott a rákospalotai egyesülettől, az NB II-es csapatnak egyre kevesebb bevethető játékosa marad.

Videók