Csizmadia Csaba: Nincs varázspálca a kezemben

A Budafok régi-új edzője szerint lépésről lépésre kell haladniuk.


Négy nap közös munka után vasárnap délután, a Budaörs ellen már tétmérkőzésen irányítja a Budafokot Csizmadia Csaba, aki a Promontor Magazinnak adott hosszabb interjút.

"Mint minden edzőnek, nekem is van egy elképzelésem arról, hogy milyen futballt szeretnék megvalósítani a csapatommal a klub filozófiájának keretein belül" - mondta az előttünk álló időszakkal kapcsolatban régi-új vezetőedőznk.

"Ez tulajdonképpen a meglévő rendszer személyre szabását jelenti. Bár május óta sok új játékos érkezett, beszélhetünk egyfajta folytatásról is azzal a munkával kapcsolatban, amit három éve elkezdtünk. Csodát azonban ne várjon senki, mert nincs nálam a varázspálca. Én a munkában hiszek."

Csizmadia Csaba arról is beszélt, hogy a visszatérése óta eltelt néhány napban próbált hatni a játékosok önbizalmára is.

"Ha nincs eredmény, az mindenki számára nehéz helyzetet teremt. A mostani egy érzelemdús időszak, az edzőváltás minden játékosra másképpen hat, ezért fontos, hogy foglalkozzunk a mentális felkészítésükkel is. Fontos, hogy érezzék, többre hivatottak. Apró lépésekben kell gondolkodnunk, mert egy győzelem nagyon komoly erőt és lendületet tud adni. Ezért most az a legfontosabb, hogy nyerjünk egy mérkőzést."

Forrás és borítókép: budafokimte.hu

Videók