Csizmadia Csaba: "A világ legboldogabb embere vagyok"

A Budafoki MTE vezetőedzője értékelte a Békéscsaba elleni emberhátrányban elért győzelmet.


A budafokimte.hu írását változtatások nélkül közöljük.

"A világ legboldogabb embere vagyok" - mondta vezetőedzőnk a Békéscsaba ellen aratott 3-2-es győzelmet követően. Csizmadia Csaba öröme nem múlt el azután sem, hogy kettőt aludt a vasárnap történtekre. Pedig a viharsarkiak elleni mérkőzés 24. percében borús volt az ég a BMTE Stadion felett, a mieink gól- és emberhátrányban, a kiállított Vaszicsku Gergő nélkül küzdöttek.

"Minden meccs előtt felkészülünk a lehetséges forgatókönyvekre, váratlan szituációkra, vagyis ebből a szempontból a kiállítás sem ért minket váratlanul" - fogalmazott vezetőedzőnk a keddi edzést követően.

"Tudtuk, mit kell tennünk a piros lap után, tudtuk, mit akarunk játszani, tudtuk, mi a feladatunk. Nem kezdtünk el kapkodni és talán ez megzavarta a Békéscsabát."

Csizmadia Csaba hozzátette, már 0-1-nél is érezte, hogy ebben a mérkőzésben jóval több van számunkra.

"Jól futballoztunk, folyamatosan az ellenfél mögé tudtunk kerülni és egy gyönyörűen felépített akció végén egyenlítettünk" - mondta vezetőedzőnk. "A szünetben is azzal bíztattam a csapatomat, hogy menjünk tovább, mert ezt a meccset megnyerhetjük.

Jókor rúgtuk a gólokat, a második félidőben a Békéscsabának nem volt kidolgozott helyzete, kizárólag lecsorgó labdákból jutottak el a kapunk közelébe, pedig emberelőnyben volt. Jól mutatja a srácok példás hozzáállását, hogy az első csabai gól után Romić Danijel hamar villámgyorsan túltette magát a hibáján és a folytatásban parádésan teljesített."

A mieink egy jó erőkből álló, patinás klub ellen arattak sokáig emlékezetes sikert, amely Csizmadia Csaba reményei szerint plusz lökést adhat a következő hónapokra.

"Masszív csapatot vertünk meg, ráadásul tíz emberrel, ami óriási siker. Nagyon örülünk neki, de ahogy mindig, úgy most is már a következő feladatra koncentrálunk. Vasárnap az Ajka vendégei leszünk és biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz. Az ajkaiak a legutóbbi három mérkőzésüket úgy nyerték meg, hogy gólt sem kaptak. Felkészülünk belőlük és azon leszünk, hogy visszavágjunk az őszi vereségért" - zárta gondolatait vezetőedzőnk.

Borítókép: budafokimte.hu

Videók