Az SZTK-Erima győzelmével utolérheti az Ajkát

A Szigetszentmiklós csapata az Ajkát fogadja a szombati játéknapon és győzelme esetén pontszámban utolérné a riválisát a tabellán.


A Szigetszentmiklós csapata a másodosztály tizenegyedik helyén áll, 50 százalékos mérleggel. A gárda védekezésével nincs is gond, hiszen 14 gólt kapott eddig, ami nem számít soknak, mindössze eggyel több, mint a második helyen álló Gyirmót kapott góljainak száma. A védelem tehát stabil, Várhidi Péter azonban többször is kifejezte aggodalmát a csatárjáték erőtlensége miatt, ami komoly gondokat okoz a csapatnak.

Ez meg is látszik az SZTK-Erima rúgott góljai számán, hiszen tíz forduló után mindössze tizenegy rúgott góllal állnak. Hiába van a csatársorban az egykori válogatott, Tóth Mihály, ő egyedül kevés a támadójáték minőségi javulásához, télen mindenképpen igazolnia kell a Szigetszentmiklósnak egy olyan támadót, aki megfelelő rutinnal rendelkezik és a helyzetek befejezésében is élen jár.

Az Ajka csapata remekül kezdte a szezont, néhány forduló után még a második helyen is állt a tabellán, mostanra az ötödik pozícióig csúszott vissza Artner Tamás csapata, ami még szintén remek helyezésnek számít a Nyugati csoportban.

Az elmúlt három fordulóban egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a gárda mérlege, tehát igencsak rapszodikus az Ajka teljesítménye. Legutóbb hazai pályán szenvedtek vereséget a Győr II-től, nagy kérdés az SZTK elleni mérkőzés előtt, hogy az ajkaiak ezúttal melyik arcukat mutatják.

A mérkőzést Böcskei Balázs vezeti majd.

SZTK-Erima- Ajka 14.30

Horváth Kristóf

Videók