Az Újpestről kirúgott válogatott játékossal erősített a REAC

Két új játékossal erősítette meg keretét a REAC együttese, számolt be róla a csapat hivatalos weboldala.


A válogatott Böőr Zoltán és a külföldről hazatért Szentpéteri Viktor is Rákospalotán folytatja pályafutását. A REAC három forduló után hatodik az NB II Keleti-csoportjában. Mátyus János csapata legközelebb szeptember 9-én a Cegléd otthonában lép pályára. 

- Két olyan meghatározó játékos szerződött a csapatunkhoz akik nem csak szakmailag, hanem emberi, sportemberi tulajdonságaikat tekintve is komoly segítségünkre lehetnek. Böőr Zoltán személyében egy igazi vezér érkezik a csapathoz, míg Szentpéteri Viktor már korábban is a REAC szurkolók kedvence volt, nem véletlenül. Természetesen a két nagyszerű játékos szerződtetése nem sikerülhetett volna Forgács József elnök úr áldozatvállalása nélkül, aki ma már gyakorlatilag egyedül tartja el, tartja fent a REAC csapatát. Egyértelmű célunk, hogy a jövőre 100 éves REAC méltóképpen tudja ünnepelni a jubileumát - tájékoztatott Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója a klub honlapján.

Böőr Zoltán érkezése kapcsán megkérdeztük Mátyus Jánost is a csapat vezetőedzőjét: - Ma reggel már velünk edzett a Zoli, nekem csapattársam volt korábban Győrben. Ahogy meghallottam, hogy távozni fog Újpestről jeleztem Kutasi Róbert klubigazgató felé, hogy szeretném, ha nálunk játszana, gyakorlatilag egyszerre gondoltunk erre és tegnap este meg is egyezett Forgács József elnök Úrral.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogy a fiatalokat preferáló Mátyus János koncepciójába miként illeszkedik egy 33 esztendős futballista: - Abszolút beleillik az elképzeléseimbe, de továbbra is a fiatalítás mentén haladunk tovább, a rengeteg fiatal mellé kell egy-két idősebb játékos. Sok-sok sokat futó játékosom van a középpályán, de kell közéjük egy karmester. Fizikailag tökéletes állapotban van, két hete közölték vele Újpesten, hogy nem tartanak rá igényt. Két hetet ugyan kihagyott, de egy ilyen mentalitású futballistának ez nem jelenthet gondot. A hétvégén már játszani is fog - mondta Mátyus János az Sport365.hu-nak.

Videók