A Budafoki MTE visszatalált a győztes útra

A Szentlőrinc SE ellen tört meg a jég.


A budafokimte.hu írását változtatás nélkül közöljük.

Győzelem, mindenáron - adta ki a jelszót Boér Gábor, csapatunk pedig nagy elánnal kezdett, de talán a túlzott igyekezet miatt is rengeteg hiba csúszott a játékunkba.

Ennek ellenére uraltuk az első félidőt, Prokop Rotislavnak már tíz percen belül védenie kellett, a játékrész utolsó negyedórájában pedig már egyre többször jutottunk el helyzetekig. A 31. percben Kovács Dávid még a kapufát találta el, nyolc perccel később viszont remekül passzolt László Dávid elé, aki higgadtan fejezte be az akciót és a jobb alsó sarokba lőtt. (1-0)

A Szentlőrinc gyorsan válaszolhatott volna, de Tamás László egy támadáson belül előbb a keresztlécre, majd kevéssel a kapunk mellé fejelt. Ez is jelezte: egy gól nem biztos, hogy elég lesz számunkra a sikerhez. Több kell. Ebben a szellemben vágtunk neki a második játékrésznek és az 50. percben megdupláztuk az előnyünket. László ezúttal előkészített, Ihrig-Farkas Sebestyén pedig ellentmondást nem tűrően bombázott a hálóba. (2-0)

A folytatásban lezárhattuk volna a meccset, de Kovács tiszta lövőhelyzetben elvétette a célt, a Szentlőrinc pedig a 70. percben szépített. A csereként beállt Bányai Péter úgy talált be, hogy a labda a kapufáról pattant a gólvonal mögé... (2-1) Az utolsó húsz percben a vendégek nyomást gyakoroltak ránk és el is jutottak lehetőségekig, miközben mi kontratámadásokat vezettünk, újabb találat azonban már nem született.

Merkantil Bank Liga, 11. forduló
Budafoki MTE-Szentlőrinc SE 2-1 (1-0)

Forrás: budafokimte.hu
Borítókép: budafokimte.hu

Videók