4,5 év után lép pályára Pécsen a Budafok

A két csapat találkozója, akkor az NB3-ban rangadó volt.


A budafokimte írását változtatás nélkül közöljük. 

Legutóbb 2017 áprilisában léptünk pályára a PMFC vendégeként, igaz, ezt a mérkőzést még az NB III-ban rendezték. Akkoriban a két csapat találkozója rangadónak számított, hiszen mi az első, a pécsiek pedig a harmadik helyen álltak a tabellán a feljutásért vívott versengésben.

Az 1-1-es döntetlen már hat percnyi játék után kialakult, a szezon végén pedig osztályváltást ünnepelhettünk. A Baranyában pályára lépő játékosaink közül Fekete Máté, Ihrig-Farkas Sebestyén, Khiesz Kornél, Kovács Dávid és Margitics Andor most is tagja a meccskeretünknek.

Meglehetősen régen, még a 70-es években a másodosztályban is találkoztunk a PMFC-vel, 1975-ben 1-0-ra nyertünk, 1977-ben 2-1-re kikaptunk a Mecsekalján.

A pécsiek jelenleg a tizenharmadik helyen állnak a tabellán. A válogatott szünet előtt 1-0-ra nyertek a vendég Szolnok ellen és sorozatban három vereség után győztek újra. Vas László együttese rendre kevés gólos mérkőzéseket játszott eddig a szezonban, tizenegy bajnokija közül csupán kétszer született kettőnél több találat. Érdekesség, hogy soron következő ellenfelünk nyolc gólját hét különböző játékos szerezte.

Csapatunk már szombaton elindult Budafokról Baranya megyébe, az éjszakát pedig Harkányban tölti, ahol délután átmozgató edzés is várt játékosainkra.

Borítókép és forrás:BMTE.hu 

 

Videók