Videoton: két légiós a belga bajnokságba távozik

Két légiós középpályásától megválik a Videoton: a spanyol Walter Lee a Lokerenhez, a brazil Renato Neto pedig a szintén belga Genthez kerül.


Utóbbi futballista kölcsönben szerepelt a székesfehérvári együttesben, és új állomáshelyén is a Sporting Lisboa játékosaként számítanak rá - olvasható a Videoton hivatalos honlapján.
A 23 éves Walter Lee - eredeti nevén Walter Fernandez Balufo - 2011 nyarán érkezett Székesfehérvárra, és akkor kétéves szerződést írt alá. A Videotonnál töltött másfél idény alatt 33 bajnoki, öt Magyar Kupa-, kilenc Ligakupa-mérkőzésen és két Szuperkupa-döntőn lépett pályára, melyeken három gólt szerzett. Játszott tavaly a Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtező mindkét mérkőzésén, valamint az idei Európa Liga-sorozat 12 találkozójából tízen.

A 21 éves Renato Neto idén júliusban került a Videotonhoz egy évre kölcsönbe a lisszaboni Sportingtól. Az ősz során 14 bajnokin és két Ligakupa-meccsen jutott szóhoz, azokon két gólt szerzett, az EL-ben nyolcszor lépett pályára.

Videók