Vereséggel tért vissza Bognár György

A zöld-fehérek már 5 kör óta nyeretlenek.


A Paks 2-0-ra kikapott a vendég Mezőkövesdtől a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának első szombati mérkőzésén.

Bognár György visszatérésének első mérkőzésén a Paks még nem tudta azt az ellenállhatatlan támadójátékot nyújtani, mint a vezetőedző korábbi ténykedése idején, amikor a zöld-fehérek messze a legtöbb gólt szerezték a magyar élvonalban. Bár az első 15 percben valamelyest veszélyesebb volt a hazai csapat, mégis a vendégek jártak közelebb a gólhoz, mivel Lukic betalált, igaz, lesről. Az első félidő második felében is a Paks birtokolta többet a labdát, de fölénye meddőnek bizonyult, így jobbára eseménytelenül teltek a percek a szünetig.

A második játékrész mezőkövesdi góllal kezdődött, ez pedig alaposan megzavarta a paksi csapatot, amelyet kapusa, Nagy Gergely tartott meccsben két bravúros védéssel, de Molnár távoli lövését már ő sem tudta hárítani.

Kétgólos hátrányban ugyan a Paks beszorította ellenfelét, de a mezőkövesdi kapus, Piscitelli állta a sarat, sorozatos bravúrjaival nem engedte felzárkózni a hazai csapatot, amely így ismét pont nélkül maradt. A zöld-fehérek kedden kinevezett régi-új vezetőedzője, Bognár György így vereséggel tért vissza a paksi csapathoz, amely immár öt kör óta nyeretlen.

A Mezőkövesd idénybeli első sikerét aratta idegenben, egyúttal sorozatban negyedik találkozóján maradt veretlen az élvonalban.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-0)

Paks, 1511 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Babunski (53.), Molnár (62.)
sárga lap: Szélpál (45.), Kinyik (70.)

Paksi FC:
Nagy G. (Simon B., 78.) - Sajbán, Kinyik (Skribek, 78.), Kádár, Szélpál - Papp, Windecker - Hahn (Böde, 66.), Haraszti (Vas, 66.), Bőle - Varga B.

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli - Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Vajda - Besirovic (Lehoczky, 90.), Brtan, Nagy G. (Márkus, 81.), Molnár (Zahary, 81.), Cseri (Babunski, a szünetben) - Drazic (Bobál G., 92.)

Borítókép: paksifc.hu

 

Videók