Váratlanul kirúgta edzőjét a Diósgyőri VTK

"Senki nem lehet fontosabb a klubnál."


A Diósgyőri VTK közleményben jelezte, január 31-én menesztette vezetőedzőjét, ifjabb Szergej Kuznyecovot:

"- Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni - mondta dr. Magyar Mátyás, a klub tulajdonosa.

- Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért - folytatta a tulajdonos. - Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.

- A DVTK költségvetése az előző idényhez képest jelentősen nőtt - szögezte le, - és a vezetőedző az anyagiakon túl is minden olyan támogatást megkapott, ami a közös céljaink eléréséhez szükséges. A csapat az előző bajnokság végén visszatért az élvonalba, hiszen rekord pontszámmal nyertük meg a Merkantil Bank Ligát, és idén a célkitűzéseknek megfelelően szerepel a az OTP Bank Ligában. Kijelenthetjük, a DVTK költségvetése, a klub idei céljai és a csapat őszi teljesítménye összhangban áll egymással.

- Mi két lábbal a földön állunk, ismerjük a magyar futball realitásait, a magyar futballt körülvevő gazdasági környezetet. Tudjuk, hogy melyek a DVTK hosszútávú érdekei, céljai. Ezek alapján határoztuk meg a célkitűzéseket, és ezek alapján tartunk megfelelő szinten az építkezésben.

- Köszönjük Szergej Kuznyecovnak a klubért tett erőfeszítéseit és munkáját, a Merkantil Bank Ligában szerzett aranyérmet. További sok sikert kívánunk neki! - zárta szavait dr. Magyar Mátyás.

A Diósgyőri VTK a hétvégén a Debreceni VSC ellen lép pályára.

Borítókép: dvtk.eu

Videók