Vádat emeltek egy magyar fociszurkoló ellen

Hivatalos személy elleni erőszak előkészülete miatt emeltek vádat egy zalaegerszegi férfi ellen, aki a februári ZTE-Videoton meccs után az intézkedő rendőrök elleni fellépésre buzdította társait - közölte a Zala Megyei Főügyészség.


A február 9-én rendezett, hazai vereséggel véget ért mérkőzésen a hazai és a vendég szurkolók összeverekedtek, ezért a biztonsági szolgálat rendőri segítséget kért. A rendőrök több garázdát elfogtak, őket előállításuk miatt a stadion keleti szektorából a főbejárathoz kísérték.

A főbejárat közelében egy 15-20 tagú csoport tartózkodott. Egy 40 éves zalaegerszegi szurkoló kiabálni kezdett, és arra buzdította társait, hogy az elfogottakat szabadítsák ki a rendőri őrizetből. A csoport fenyegetően indult meg a rendőrök felé, és csak könnygázspray alkalmazásával tudták megállítani őket.

A megtorpanásukat kihasználva a rendőröknek a még ekkor is kiabáló és támadásra bujtogató férfit sikerült kiemelniük a csoportból.

A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség a garázdaság miatt már korábban pénzbüntetésre ítélt férfi ügyében hivatalos személy elleni erőszak előkészületének vétsége miatt emelt vádat.

 

Videók