Újabb átigazolások a hazai csapatoknál

A Fradi és a Videoton, valamint az ETO és a Vasas is új játékosokkal erősít.


A hazai átigazolásokról társoldalaink, az nb1.hu és az nb2.hu cikkeit közöljük.

Már bemutatkozott a felnőtteknél, most profi szerződést kapott a Ferencvárosnál Csontos Dominik.

Íme a Fradi.hu bejelentése: 

"Profi szerződést kötöttünk a gólerős fiatal védővel."

A felnőttek között az őszi idényben bemutatkozó 17 éves futballista is csatlakozott Szerhij Rebrov csapatához.

Az élete első profi szerződését hétfőn aláíró Csontos Dominik nevét 2019. október 30-án ismerhették meg szurkolóink, miután az akkor még csupán 16 éves védő csereként beállva fél órát játszott a BKV Előre vendégeként 3-1-re megnyert idegenbeli kupamérkőzésünkön. Csontos alig három héttel később az élvonalban is debütált, hiszen vezetőedzőnk, Sergei Rebrov az emlékezetes debreceni, 6-1-es győzelmünk alkalmával is becserélte.

Csontos a Főnix Gold FC színeiben kezdett el futballozni. Székesfehérvárról érkezett a Fradiba 2015 nyarán, eleinte a középpályán szerepelt. Első szezonjában rögvest három gólt szerzett U14-es és U15-ös csapatainkban pályára lépve.

A következő idényben az U15-ös gárdát erősítette, 26 meccsen ötször volt eredményes. A 2017/2018-as kiírás nagyját U16-os csapatunkban teljesítette, ekkor már védőként játszva négyszer talált be, közben két meccsen az U17-es csapatban is megkapta a lehetőséget. A 2018/2019-es évadot teljes egészében ennél a korosztálynál töltötte, újabb hat gólt szerzett.A jelenleg is zajló idényben U19-es csapatunk tréningjei mellett többször részt vett az NB I-es csapatunk edzésein is, az utánpótlás-bajnokságban 14 mérkőzésen egy gólt ért el. Amellett, hogy a hazai kupasorozatban és az NB I-ben is bemutatkozott, további két alkalommal a kispadra is leülhetett az MK-ban.


Nikolics és Kádár után válogatott kapus érkezhet a Vidihez

Kádár és Nikolics után újabb válogatott érkezhet Fehérvárra, Megyeri Balázs térhet haza.

Megyeri jelenleg Görögországban védi az Atrómitosz Athinón kapuját, ám az nb1.hu információi szerint kedden orvosi vizsgálaton fog részt venni Fehérváron. Jelenlegi csapatával a görög első osztály 9. helyén állnak, eddig 22 pontot gyűjtöttek a bajnokságban.

A magyar válogatott kapus a Ferencvárosban kezdte a felnőtt pályafutását, a karrierjét ezután külföldön folytatta. 2010-ben igazolt az Olympiakos-hoz, ahol 5 évet töltött el. Ezután Spanyolországba vezetett az útja a Getafe csapatához, ahonnan végül 1 év után távozott a kevés játéklehetőség miatt. Innen a Bundesliga 2-ben szereplő Greuther Fürth-jöz igazolt, ahol két évet töltött el. Jelenlegi csapatához 2018-ban került, ahol Ugrai Roland is a csapattársa.

A válogatott kapuját egyetlen alkalommal védte, egy Svédország elleni 2-0-ra elveszített meccsen, ahol a 29. percben lépett pályára. Megyeri 5-szörös görög bajnok és háromszoros kupagyőztes. A Ferencváros színeiben NB II-t is nyert a 2008-09-es szezonban.


Négy játékossal erősített az ETO

A tavaszi folytatás előtt négy játékossal erősített az ETO. Simon András és Kiss Máté 2,5 évre érkezett, Gaál Bálint 1,5 évre, Tömösvári Bálint pedig kölcsönbe fél évre. 


A Győri ETO négy új igazolása (Forrás: nb2.hu)

Simon András 29 éves, 183 cm magas csatár, az MTK-tól érkezik 2,5 évre Győrbe. „Örülök, hogy visszatérhettem az ETO-ba, ami egy igazán nagy múltú klub, nagy megtiszteltetés újra itt lenni. A célom természetesen az NB1-es feljutás” – mondta. A 20-as mezben lép majd pályára.

Kiss Máté az ETO-ban nevelkedett, így nem ismeretlen számára a közeg. A 28 éves, 180 cm magas középpályás a ZTE FC csapatától érkezik 2,5 évre nevelőegyesületéhez. „Itt kezdtem a pályafutásomat, itt nevelkedtem, nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Célom, hogy elérjük az NB1-et, akár már ebben a szezonban” – mondta. A 16-os mezben lép majd pályára.

Gaál Bálint 28 éves, 184 cm magas és csatár poszton játszik. A Szombathelyi Haladástól érkezik és 1,5 éves szerződést írt alá. „Örülök, hogy itt lehetek, és remélem, hogy hozzá tudok járulni az ETO sikeres szerepléséhez a jövőben” – mondta. A 44-es mezben lép majd pályára.

Tömösvári Bálint szélső támadó, 21 éves, 179 cm magas. A Budapesti Honvéd játékosa kölcsönszerződéssel érkezett fél évre az ETO-hoz, a 11-es mezben lép majd pályára. „Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klub megkeresett. Felvázolták nekem a tervet és szimpatikus volt, szeretném hozzásegíteni a csapatot az NB1-es feljutáshoz”- mondta.


Újabb válogatott tehetséget szerződtettek a Vasasnál.


A 18 éves, védekező középpályás Hidi M Sándor a téli felkészülési időszak harmadik igazolása.

A fiatal játékos 2016-ban került az ETO FC Győr együtteséhez. Hidi M Sándor tehetségét alátámasztja, hogy klubszinten és a válogatottban is számítanak rá a szakemberek. 16 esztendősen bemutatkozott a győri felnőtt csapatban, 18 évesen pedig aláírta élete első profi szerződését.


Hidi M Sándor a Vasasnál folytatja. (Forrás: nb2.hu)

Az idei szezonban 11 alkalommal lépett pályára a Merkantil Bank Liga NB II. küzdelmeiben, illetve kétszer játszott a Magyar Kupában. Többszörös utánpótlás-válogatott, 2019-ben szerepelt a Svédországot, Svájcot és Örményországot legyőző U18-as magyar csapatban, valamint az U19-es válogatottban is pályára lépett.

Nagy Miklós klubigazgató olyan fiatal tehetségnek ad lehetőséget a bizonyításra, aki nagyszerűen beleillik a Vasas FC hosszú távú klubfilozófiájába:

"Hidi M Sándor személyében egy olyan fiatal védekező középpályással erősödtünk, aki a hosszú távú, komoly fejlődési potenciál mellett már a tavaszi szezonban is csapatunk segítségére lehet harcosságával és rendkívüli munkabírásával."

A fiatal tehetség nagyon elszántan érkezett Angyalföldre:

"Sok szép emlék fűz Győr csapatához, hiszen 16 évesen ott mutatkoztam be az NB II-es bajnokságban, de nem tagadom, nagyon örültem a Vasas megkeresésének. A döntésemben szerepet játszottak a felvázolt célok, az az új klubfilozófia, hogy a tapasztalt labdarúgók mellé fiatal tehetségeket építenek a csapatba. Szeretnék minél többet játszani és adni a Vasasnak, hogy közösen érjük el a célokat!"

Forrás: nb1.hu, nb2.hu - Simon Zoltán, Juhász Gergely

Videók