Továbbra is stabil a ZTE védelme

Már öt forduló óta veretlenek a zalaiak.


A ZTE hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Puskás Akadémiával a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának szombati játéknapján.

A zalai gárda öt forduló óta veretlen, ezeken a találkozókon még gólt sem kapott, közel 500 perce érintetlen a hálója.

OTP Bank Liga, 25. forduló: ZTE FC-Puskás Akadémia FC 0-0

Zalaegerszeg, v.: Pintér
sárga lap: Halilovic (44.), Serafimov (81.), illetve Favorov (12.), Nagy Zs. (22.), van Nieff (45+1.), Spandler (48.)

ZTE:

Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi - Sankovic, Halilovic (Posztobányi, 82.) - Bedi (Spoljaric, 72.), Tajti, Meshack (Milovanovikj, 79.) - Koszta

Puskás Akadémia:

Tóth B. - Favorov, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki (Gera D., a szünetben) - van Nieff, Stronati, Corbu (Skribek, 65.), Nagy Zs. - Baluta (Bakti, 65.), Kozák (Zahedi, 70.)

Lendületesen kezdett a Zalaegerszeg, amely idén csak a címvédő és listavezető Ferencvárostól kapott ki hazai pályán: letámadta ellenfelét és néhány veszélyes lehetőséget is kidolgozott. A kezdeti ZTE-rohamokat átvészelte a Puskás Akadémia, igaz, riválisa kapujára szinte egyáltalán nem volt veszélyes.

A fordulást követően a 71. percig kellett várni az első komoly lehetőségre, ekkor a felcsútiaktól egy gyönyörű, sokpasszos támadás végén a csereként pályára lépő Gera került helyzetbe, de lapos lövése nem sokkal célt tévesztett.

Három perccel később ismét a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, Stronati fejese azonban mellé szállt.

A hajrá a Zalaegerszegé volt, a rendes játékidő utolsó percében Sankovic "forgácsolta szét" a felső lécet, ennél közelebb viszont egyik csapat sem járt már a gólszerzéshez.

Borítókép: Facebook.com/ ZTE Fc 

Videók