Távozik az Újpest FC vezetőedzője - Utódját is bejelentették

A szerb Predrag Rogan szerdán távozik az Újpest FC vezetőedzői posztjáról.


A június 1-jén kinevezett szakvezető szerda este, a Zalaegerszeg 3-2-es legyőzése után az M4 Sport élő adásában jelentette be, hogy ez volt az utolsó mérkőzése a fővárosi lila-fehérek kispadján.

Riporteri kérdésre Rogan úgy fogalmazott, a vezetőséget kellene megkérdezni távozása okairól. A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

"Büszke vagyok arra, amit sikerült elérni, most azonban eljött a váltás és a pihenés ideje. Természetesen a vezetőséget kell megkérdezni a döntés okáról" - szögezte le.

Rogan végül úgy vélekedett, a nagyon nehéz koronavírusos idők után kezd magára találni a csapat, amely szerinte jövőre kiléphet az európai kupaporondra, mert játékoskerete erőssége alapján ott a helye. A szerb tréner 23 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet, amely kilenc győzelem mellett hatszor döntetlent játszott, nyolc alkalommal pedig kikapott ebben az időszakban.

Frissítés: Rogan helyét januártól Michael Oenning vezetőedző veszi át.

Az Újpest FC úgy győzte le 3-2-re a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen, hogy háromszor jutott egygólos előnyhöz, a vendégek pedig csak kétszer tudtak egyenlíteni.

OTP Bank Liga, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC-Zalaegerszegi TE 3-2 (1-1)

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Videók