Paksi hatos! Felcsúton nyert Bognár György csapata

A Puskás Akadémia együttese egy félidőt emberhátrányban játszott.


A vendég Paksi FC 6-1-re legyőzte a mérkőzést kilenc emberrel befejező Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának vasárnapi játéknapján.


OTP Bank Liga, 2. forduló: Puskás Akadémia FC - Paksi FC 1-6 (0-3)  Felcsút, 782 néző v.: Antal P.
gólszerzők: Plsek (55.), illetve Sajbán M. (15., 66.), Bognár I. (37., 69. - a másodikat tizenegyesből), Ádám M. (45+1.), Nagy R. (58.)
sárga lap: Nagy Zs. (27., 42.), illetve Szélpál (13.)
piros lap: Nagy Zs. (42.), Joao Nunes (86.)

Puskás Akadémia:

Tóth B. - Joao Nunes, Spandler, Stronati - Gera D., Favorov (Géresi, 59.), Baluta (Plsek, a szünetben), Corbu (Van Nieff, a szünetben), Nagy Zs. - Kozák (Puljic, 59.), Kiss T. (Slagveer, 59.)
Paks:

Nagy G. - Kinyik, Lenzsér, Szélpál (Kulcsár D., a szünetben), Szabó J. - Szabó B. (Nagy R., 56.), Papp K. (Windecker, 73.), Bognár I., Balogh B. - Sajbán M. (Haraszti, 68.), Ádám M. (Böde, 56.)

A meccs elején rögtön egymásnak esett a két gárda, felcsúti keresztlécet paksi gól követett. A folytatás is hasonlóan akciódús futballt hozott és újfent a Paks volt eredményes. A kétgólos hátrányba került Puskás Akadémia helyzetét tovább nehezítette, hogy Nagy Zsoltot második sárga lapját követően kiállította a játékvezető. A vendégek azonnal kihasználták az emberelőnyt, így hárommal vezettek a szünetben.

A fordulást követően szépítettek a hazaiak, de nem sokáig örülhettek, mert percekkel később visszaállt a háromgólos különbség, majd jött az ötödik és a hatodik paksi találat is. A Puskás Akadémia innentől kezdve hitehagyottan és szétesően futballozott, míg a Paks számolatlanul alakította ki a helyzeteket, amelyekből csak azért nem született több gól, mert a támadók vagy rossz döntéseket hoztak vagy Tóth Balázs védett bravúrral.

A találkozó végén még megfogyatkozott mindkét gárda: Joao Nunes durva szabálytalanságért piros lapot kapott, míg Windecker József belesérült a kiállítást érő becsúszásba.

Borítókép: Facebook.com/ Paksi FC 

Videók