Otthon tartotta a három pontot a Pápa és a Pécs is

A Pápa és a Pécs is egy góllal nyert az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Előbbiek a Dunaújváros, míg a pécsiek a Haladást győzték le.


Pápa - Dunaújváros

A hazai együttesnek ez volt a negyedik győzelme a szezonban, így 12. a tabellán, míg az újvárosi csapat a kiesést jelentő, 15. helyen maradt.

Kiegyenlített, de jobbára mezőnyjátékkal telt első félidőt láthatott a Perutz Stadion közönsége. A legnagyobb izgalmat a hazaiaknak megítélt tizenegyes jelentette, Csizmadia büntetőjét azonban Nagy Gergő hárította, így gól nélküli döntetlennél vonultak szünetre a csapatok. A folytatásban megélénkült a meccs, lendületesebb lett a játék, ennek nyomán valamivel kevesebb mint negyedóra után a Pápa - összességében megérdemelten - vezetéshez jutott. A Dunaújvárost felrázta a bekapott gól, az egyenlítésre azonban nem futotta az erejéből.


Lombard Pápa Termál FC-Dunaújváros 1-0 (0-0)

Pápa, 1000 néző, v: Andó-Szabó
gólszerző: Seye (59.)

Pécs - Haladás

Szinte a mérkőzés első helyzetét gólra váltotta a Pécs, majd a folytatásban kiegyenlített csata zajlott a pályán. A Haladás többet kezdeményezett, egy nagy lehetőséget kihagyott, a hazaiak pedig inkább kontratámadásokra építettek. Mindkét kapu előtt akadt lehetőség, de a szünetig már nem esett több gól. A fordulást követően előbb nagy küzdelmet, majd egy bombagólt láthatott a közönség: a nigériai Eke Uzoma mintegy 28 méterről talált a jobb felső sarokba, megduplázva ezzel a pécsiek előnyét. A szombathelyiek ugyan próbálkoztak, de a 16-os előtt rendre elfogyott a tudományuk, mígnem argentin légiósuk, Leandro Martínez egy szép kapáslövéssel szépített - ez volt a Haladás első idegenbeli gólja tavaly augusztus óta. A hajrában mindent elkövettek az egyenlítésért a vendégek, de nem jártak sikerrel.


PMFC-Matias - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-1 (1-0)
Pécs, 1300 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Pauljevic (5.), Uzoma (63.), illetve Martínez (75.)
sárga lap: Weitzer (38.), Fröhlich (93.), illetve Iszlai (42.), Alcibiade (65.), Németh M. (67., 80.), Angyal (82.), Jagodics M. (90.)
kiállítva: Németh M. (80.)

Videók