Ötöt rúgott Real Madrid-mezben, Stork ajánlotta, NB I-be igazolt

Állítólag a szövetségi kapitány ajánlotta a klubvezetők figyelmábe.


Két héttel ezelőtt, az nb1.hu, már jelezte, hogy a gárda jelenlegi vezetőedzője, Michael Oenning után most egy görög csatárt ajánlott a Vasas vezetőinek a figyelmébe Bernd Storck szövetségi kapitány.

A Vasas akkor nem tett közzé cáfolatot, ma viszont jelentkezett egy közleménnyel:

„A 21 esztendős görög Nikolaos „Nikos” Vergost, a Vasas FC egy évre kölcsönvette a görög Olympiakos csapatától.

Vancsa Miklós, a Vasas FC ügyvezető igazgatója a szerződés aláírását követően honlapunknak elmondta: - Sok csatár lehetőség közül a szakmai vezetésünk a fiatal görög támadó mellett döntött. Sok sikert kívánok a játékosnak a Vasas csapatában.

Nikos, 1996. január 13-án született Kilkisben. A 185 centiméter magas csatárt hazájában, korosztálya egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartják.

Pályáját a Klilkis Alexandrosban kezdte, majd 2014-ben leigazolta az Olympiakos, amely 2015-ben egy évre kölcsönadta a spanyol Elche csapatának, ahol 12 találkozón 2 gólt szerzett. 2016-ban a Real Madrid B csapatához került szintén kölcsönbe, ahol 24-szer lépett pályára és ötször talált be az ellenfelek hálójába.

2011 óta végigjárta a görög utánpótlás válogatottakat az U17-től az U21-ig. Eddig összesen 30-szor ölthette magára a hellén nemzeti mezt, és ezeken 7 gólt ért el.

Új támadónknak eredményes szezont kívánunk!”

Az elsőként elküldött Mészöly Géza búcsúszavai " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

 

Videók