"Nyomatékosan szeretném megkérni a szurkolókat, hogy sportszerűen buzdítsák a csapatot"

Eddig 12 ezer jegy kelt el a San Marino elleni vb selejtezőre.


Eddig 12 ezer jegy kelt el a pénteken 20.45-kor kezdődő Magyarország-San Marino világbajnoki selejtezőre Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője szerint.

"Nyomatékosan szeretném megkérni a szurkolókat, hogy semmilyen rasszista, antiszemita megnyilvánulás ne legyen. Megfelelően és sportszerűen buzdítsák a csapatot" - mondta szerdán az M4 Sport Sporthíradó című műsorában Sipos, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy szabálysértés esetén a nemzetközi szövetség (FIFA) életbe léptetheti a felfüggesztett zárt kapus büntetést.

A szeptemberi magyar-angol találkozón történt szurkolói rendbontások miatt két zárt kapus mérkőzéssel büntette a FIFA az MLSZ-t. Emiatt a magyarok októberben nézők nélkül fogadták Albániát, míg az ítélet második része felfüggesztett büntetés, amely újabb szabálysértés esetén lép életbe.

 

 

Sipos Jenő arról is beszélt, hogy a csapatnál a sok hiányzó ellenére elszánt a hangulat.

A magyar válogatott pénteken a Puskás Arénában fogadja San Marinót, majd három nappal később Lengyelország vendégeként Varsóban zárja a világbajnoki selejtezősorozatot, amelyben már csak matematikai esélye van a részvétel kiharcolására.


Borítókép: Facebook.com/ MLSZ 

Videók