Nyert a Mezőkövesd a DVSC ellen, ezzel kilépett a kiesőzónából

A Mezőkövesd hazai pályán 2-1-re legyőzte szombaton a Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának nyitómérkőzésén.


 

 

A kövesdiek múlt vasárnap nyertek először otthon, mostani sikerükkel pedig a 11.-ről a 10. helyre léptek előre.

A DVSC ebben az idényben még nem tudott idegenben győzni a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 2-1 (2-1)
------------------------------------------
Mezőkövesd, Városi Stadion, 2119 néző, v.: Csonka
gólszerzők: Cseke (4.), Cseri (10.), illetve Bárány (25.)
sárga lap: Drazic (2.), Pillár (32., 81.), Gomis (46.), Beriasvili (78.), Filip (87.), illetve Bódi (41.), Vajda (45.), Romancsuk (59.), Lagator (67.)
piros lap: Pillár (81.)

Mezőkövesd:
-----------
Piscitelli - Kállai, Pillár, Beriasvili, Vajda - Cseke, Da. Babunski (Lukic, 82.), Gomis - Cseri (Filip, 57.), Drazic, Molnár G. (Lehoczky, 74.)

Debrecen:
----------
Megyeri - Kusnyír, Lagator, Romancsuk (Andrija, 84.), Ferenczi - Ojediran, Loncar (Manrique, 70.) - Vajda (Oliveira, a szünetben), Dzsudzsák, Bódi (Bévárdi, 70.)- Bárány

Nem sokkal a kezdés előtt még esett az eső, de a negyedik percben született gyors hazai gól után kisütött a nap, csakhamar pedig annak is örülhettek a mezőkövesdi szurkolók, hogy már 2-0-ra vezetett a csapatuk. Előbb Cseke középről, majd Cseri a balösszekötő helyéről lőtt távolról szép gólt. Ezt követően eltelt egy kis idő, amíg a Debrecen összeszedte magát, de aztán egyre több támadást vezetett. Egy alkalommal Dzsudzsák szabadrúgásból a felső lécet találta el, majd Ferenczi bal oldali beadásánál Bárány kissé előre vetődve 12 méterről a hazai kapu bal felső sarkába fejelt. A vendégcsapat játszott fölényben, az egyenlítés azonban nem jött össze.

A pihenőt követően a hazaiak több energiát fordítottak támadások szervezésére, mint az első játékrész második felében. Nem húzódtak teljesen vissza, ugyanakkor szervezettebbek voltak hátul, a debreceniek nem tudtak gólhelyzetet kialakítani. A félidő közepén nehézséget okozott a kövesdieknek a labda megtartása a középpályán, a 81. percben pedig emberhátrányba kerültek, mégis sikerült megőrizniük az előnyüket, és értékes győzelmet arattak.

 

Fotó: MTI

Videók