Nem izzasztotta meg a Fradit a Budafok

A zöld-fehérek négy góllal voltak jobbak.


Az éllovas Ferencváros 4-0-ra győzött a Budafok vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.

A kezdés után a zöld-fehérek ragadták magukhoz az irányítást, s az első félidő alatt végig fölényben játszottak, ugyanakkor hiába jutottak el néhányszor helyzetig, gólt nem tudtak szerezni.


Fotó: Sport365/PatkósImre

A második félidőt is az FTC kezdte jobban, komoly nyomás alá helyezte a hazaiakat, ennek pedig kevesebb mint tíz perc után meg lett az eredménye, amikor Huszti kezezéséért büntetőhöz jutott, Uzuni pedig értékesítette a 11-est. A sok hiányzó miatt eleve nehéz helyzetben lévő budafokiak a gólhátrány után szinte azonnal emberhátrányba is kerültek, Huszti ugyanis kakaskodásért megkapta második sárga lapját, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót.

A ferencvárosiak növelték előnyüket, majd a lefújásig még kétszer eredményesek voltak.


Fotó: sport365/PatkósImre

Az FTC így a két csapat ötödik élvonalbeli mérkőzésén is legyőzte a Budafokot, mely ellen a mostani kiírásban decemberben 2-1-re, majd januárban 3-0-ra nyert. A Ferencváros ezzel sorozatban 12. bajnokiján maradt veretlen, öt döntetlen mellett ez volt a hetedik sikere.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)

Budafok, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Uzuni (55., büntetőből), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)
sárga lap: Huszti (54., 57.), illetve Tokmac (57.), Isael (85.)
piros lap: Huszti (57.)

Budafok:
Bese - Huszti, Nikolics, Romic, Medgyes - Lőrinczy (Takács 65.), Oláh - Kulcsár (Iharos 60.), Csonka, Skribek - Kovács (Fekete 81.)

Ferencváros:
Dibusz - Lovrencsics (Wingo 79.), Blazic, Botka, Civic - Haratin, Lajduni - Mak (Isael 64.), Tokmac (Sigér 63.), Uzuni (Haraisvili 71.) - Boli (Baturin 70.)

Borítókép: MTI/Szigetváry

Videók