NB I: műtét után lábadozik a Kaposvár hátvédje

Major Ádám, a Kaposvári Rákóczi FC védőjének orvosi beavatkozásra volt szüksége, amelyet a hétfői nap folyamán el is végeztek.


- Hogy érzed magad néhány nappal a műtét után?
"A körülményekhez képest jól - mondta a csapat honlapjának, a rakoczifc.hu-nak a hátvéd. - Semmiféle komplikáció nem lépett fel, így tegnap már hazajöhettem a kórházból."

- Milyen műtétet végeztek el az orvosok?
"Egy korrekciós térdműtét volt betervezve, amely a sérült testrész stabilitását biztosította volna. Az operáció során azonban kiderült, hogy a keresztszalagom is el van szakadva, ezt pótolták és csavarokkal rögzítették az orvosok. Emellett a korábban eltervezett beavatkozást is elvégezték."

- Mivel telik majd az elkövetkező időszak, mi lesz a rehabilitáció menete?
"Kaptam két mankót, azokra négy hétig mindenképp szükségem lesz; tehermentesítenem kell az operált lábamat. A sérült testrész mozgatását, nyújtását pedig már meg is kezdtem Somlyai Nóra gyógytornászunk felügyeletével, aki koordinálja a rehabilitációmat. Fáradalmas és kemény munka vár rám, hogy egy ilyen műtét után ismét százszázalékos állapotba kerüljek, de minden erőmmel azon leszek, hogy minél hamarabb visszatérhessek."

Videók