Nagy vereségbe futott bele a Budafok

A paksiak 9 gólig jutottak.


A Paks kiütéssel, 9-2-re nyert a sereghajtó Budafok otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Az egymás elleni eddigi meccseikhez hasonlóan ezúttal is bátran esett egymásnak a két csapat, ennek eredményeként alig telt el 17 perc, máris 1-1 állt az eredményjelzőn: Medgyes góljára Nagy Richárd válaszolt. Közös volt a két találatban a védelmek teljes asszisztálása. A 26. percben Papp bal felső sarokba küldött bombájával már fordított a vendégcsapat, amely a folytatásban átvette az irányítást, és Hahn révén a 38. percben növelte előnyét.

A különbség a 43. percben egygólosra olvadt, gyorsan elvégzett szabadrúgás végén Takács Ronald használta ki, hogy a paksiak figyelmetlenek voltak, de Ádám találatával kétgólos előnnyel vonult pihenőre a Paks.A szünetben sem tudta rendezni sorait a Budafok, a vendégek pedig újabb gólokkal büntették a hazaiakat: három percen belül Hahn, majd korábbi kapufáját követően Bognár István is betalált Póser kapujába. A széteső Budafokkal ellentétben a Paksnak jóformán minden bejött, a felek között osztálykülönbség volt, a játék képe edzőmeccsekét idézte. A vendégcsapat a lefújásig nem állt le, és végül kilenc gólig jutott. A góllövőlistán vezető Hahn János triplázott, így már 22 találatnál jár.

A Budafok immár nyolc forduló óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken hetedszer szenvedett vereséget. 

A magyar élvonalban ezt megelőzően a 2000. július 29-én játszott Újpest-Debrecen 8-3-as találkozón esett ennyi gól, míg 1999. október 2-án a Dunaferr 9-0-ra verte a Szegedet, azonban a Tisza-partiak később visszaléptek, így ezt az eredményt a magyar szövetség később törölte. Kilenc gólt hivatalosan 1996. november 23-án a Csepel szerzett legutóbb, amikor 9-1-re győzött a Békéscsaba ellen.

A mostaninál több találat 1955. január 9-én esett, amikor a Bp. Vörös Lobogó-Bp. Honvéd összecsapáson a vendégek 9-7-re diadalmaskodtak 25 ezer néző előtt az Üllői úton. Azon a meccsen Hidegkuti Nándor és Puskás Ferenc négy-négy, Kocsis Sándor három, Sándor Károly és Tichy Lajos két-két gólt szerzett.


OTP Bank Liga, 31. forduló:
Budafoki MTE-Paksi FC 2-9 (2-4)

Budafok, zárt kapus, v.: Bognár
gólszerzők: Medgyes (15.), Takács R. (43.), illetve Nagy R. (17.), Papp (26.), Hahn (38., 55., 91.), Ádám (45.), Bognár I. (58., 73.), Szabó J. (71.)
sárga lap: Böde (8.), Szélpál (90.)

Budafok:
Póser - Huszti A. (Fekete M., 64.), Nikolic, Jagodics, Medgyes - Micsinai (Kulcsár K., a szünetben), Oláh - Takács R. (Lőrinczy, 70.), Csonka (Soltész, 64.), Szabó M. (Skribek, 70.) - Kovács D.

Paks:
Hegedűs - Lorentz, Böde (Szélpál, 70.), Tamás O., Szabó J. - Papp, Bognár I. (Szakály D., 76.), Balogh B. (Haraszti, 70.) - Hahn, Ádám (Sajbán, 56.), Nagy R. (Szabó B., 56.)

Képek: Sport365/Patkós Imre

Videók