Nagy pofonba szaladt bele a Ferencváros

Újabb vereség.


A címvédő Ferencváros meglepetésre 3-0-ra kikapott hazai pályán a Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, így visszacsúszott a második helyre a tabellán.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Ferencvárosi TC-Paksi FC 0-3 (0-2)

Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek Ádám bombagólja adta meg az alaphangot a 6. percben. A folytatásban mezőnyfölényt harcoltak ki és helyzetekig jutottak a hazaiak - kétszer oldalról találták el a kapufát, volt les miatt meg nem adott góljuk -, de a félidő közepén a paksi gólszerző kihagyott lehetősége jelezte, a vendégek nem csak az eredmény tartására törekednek. Egy perccel később aztán gyorsan elvégzett paksi szabadrúgást követően Szabó Bálint cselezte magát lövőhelyzetig, majd talált a hazai kapuba. Kétgólos hátrányban már elbizonytalanodtak a ferencvárosiak, nem tudtak akciót kezdeményezni, körülményesek és kiismerhetőek voltak, hátul pedig Dibusz két védése kellett - paksi részéről a gólszerzők próbálkoztak -, hogy ne legyen még nagyobb a különbség. A hazai közönség "Ébresztő, ébresztő!" rigmussal küldte pihenőre kedvenceit.

Lendületesebb, koncentráltabb és támadóbb hadrendre váltó Ferencváros érkezett a szünet után - a védő Cabraja helyére a csatár Ryan Mmaee állt -, de a mezőnyfölény sokáig nem párosult lehetőségekkel. Majd hiába akadtak nagy helyzetek, a házigazdák nem találtak a paksi kapuba: Medgyes a gólvonalról mentett, egy perccel később a léc segített a vendégeken. A 72. percben aztán Haraszti pazar szabadrúgás góljával nőtt a paksiak előnye. A hajrában elmaradtak a hazai rohamok - viszont a játékosok teljesen feleslegesen begyűjtöttek három sárga lapot -, sőt, a vendégek előtt adódtak újabb lehetőségek, de az eredmény már nem változott. Másfél héttel ezelőtt rosszul sikerült Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozása a Ferencváros kispadján - Felcsúton kapott ki az együttese 1-0-ra -, miként a tréner által nagyon várt első hazai fellépésén is alulmaradt. Az orosz edzővel három találkozón egy gólra volt képes a gárda, igaz, az három pontot ért Újpesten. A bajnoki idényben tizedik hazai mérkőzésén ötödször nem tudott nyerni a címvédő, ezeken harmadszor szenvedett vereséget. A Paks 2017. április 12. után tudta ismét legyőzni az FTC-t, azt követően négy döntetlen mellett kilencszer kikapott tőle.

Borítókép: fradi.hu

Videók