Menesztették Újpestről Nebojsa Vignjevicet

Menesztették az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Nebojsa Vignjevicet.


 "Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicset a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért. A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja a szurkolóit és a média képviselőit." - áll az Újpest honlapján.

A szerb szakember távozása azután vetődött fel a napokban, hogy a fővárosi csapat gyengén szerepel az OTP Bank Ligában és a sajtóban elterjedt, hogy a klub tulajdonosváltás előtt áll. Kedden délután aztán kiderült, hogy a MOL-csoport leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Zrt. többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben, azaz a belga Roderick Duchatelet, aki 2011 őszétől volt tulajdonos, megválik a klubtól. Vignjevic még ott ült aznap este a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzésen, amelyet csapata 2-1-re elveszített.

Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen, és ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött.

A szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett.

Fotó: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Videók