Megpecsételődött Király Gábor sorsa

Három hiányzót is megnevezett Horváth Ferenc.


Az OTP Bank Liga 12. fordulójában szombaton 17 órakor az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás a második Budapest Honvédot fogadja. Király Gábor helyett Rózsa Dániel (képünkön) áll a kapuban - jelentette be a Haladás.
 
Az öt pontos szombathelyiek eddigi egyetlen győzelmüket augusztus 11-én (Puskás Akadémia 2-1) aratták, azaz két és fél hónapja nyertek utoljára. Azért van mibe kapaszkodniuk a vasiaknak, legutóbb a MOL Vidi ellen ugyan 2-0-ra kikaptak, de a teljesítményüket nem érhette különösebb kritika. Ráadásul a bajnoki címvédő ellen gólnélküli állásnál két ziccert is elhibáztak a zöld-fehérek. Ami a Honvédot illeti, a kispestieket ugyan a nyáron két gólerős támadójuk, Eppel Márton és Davide Lanzafame is elhagyta, mégis 20 ponttal az előkelő második helyen állnak. Supka Attila együttesének legeredményesebb játékosa az öt gólos brazil Danilo. A fővárosiak elsősorban mégis remekül muzsikáló hátsó alakzatuknak köszönhetik jó eredményeiket, 11 meccsen csak nyolc gólt kaptak – a legkevesebbet a mezőnyben. Idegenben viszont közepesen teljesítenek: egy-egy győzelem és vereség mellett két döntetlent játszottak.
 
- Stabil, egységes csapat ellen játszunk, amelyet ugyan a bajnokság előtt sokan temettek, ám a Honvéd rácáfolt a kétkedőkre – mondta Horváth Ferenc, a Haladás vezetőedzője. – Ez nem véletlen, hiszen a csapat magja évek óta együtt játszik. Ami minket illet, a játékosok bizakodóak, sokat dolgoznak az edzéseken és a Vidi elleni meccsen már láttam előrelépést a korábbi találkozókhoz képest. Nagyon remélem, hogy a fejlődés töretlen lesz és a Honvéd ellen még jobb teljesítménnyel rukkolunk elő és megszerezzük a három pontot. Michael Rabusicnak a dereka fáj, Emil Lyng a combjával bajlódik, Grumics Miroszlav pedig az Achillesével bajlódik.
 
Ami az összeállítást illeti, Horváth Ferenc kapusposzton váltani fog – Király Gábor helyett Rózsa Dániel kezd. A 108-szoros válogatott kapus a kispadon foglal helyet.
 
- Nagyon jó embernek és nagyon jó játékosnak tartom Királyt, akinek élete a Haladás - fogalmazott Horváth. – Azonban úgy gondoltam, a korábbi hetek sikertelensége miatt váltanom kell, s ezúttal Rózsának szavazok bizalmat. Ez persze nem jelenti azt, hogy Király többet nem véd a Haladásban.
 
Összeállítás: Rózsa - Habovda, Benes, Tamás, Bosnjak - Rácz, Jagodics, Jancsó, Németh Márió - Funsho, Priskin
 

Videók