Második győzelmét is megszerezte a Gyirmót

Az újonc első hazai győzelmét aratta.


A Gyirmót otthon 2-1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.


OTP Bank Liga, 9. forduló:
Gyirmót FC Győr-Paksi FC 2-1 (1-0)

Gyirmót, Alcufer stadion, 1024 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Simon A. (24.), Hasani (67.), illetve Ádám (63.)
sárga lap: Simon A. (37.), Nagy P. (58.), Hársfalvi (85.), Széles (90.), illetve Balogh B. (40.), Kinyik (93.)

Gyirmót:

Hársfalvi - Major, Ikic, Széles, Szegi - Radics (Csonka, 93.), Nagy P. (Medgyes Z., 65.), Vass Á., Hajdú - Simon A. (Hasani, a szünetben), Varga B. (Lencse, 77.)

Paks:

Nagy G. - Kinyik, Tamás O. (Kesztyűs, 61.), Lenzsér (Medgyes S., 81.) - Sajbán, Papp (Nagy R., a szünetben), Bognár I., Balogh B. (Kulcsár, 70.), Szabó J. - Szabó B. (Böde, a szünetben), Ádám

A kezdés után a játékot a paksiak irányították, de csupán kisebb lehetőségeik adódtak, miközben a 24. percben a gyirmótiak az első végig vitt akciójukból nemcsak helyzetet dolgoztak ki, hanem Simon András révén a vezetést is megszerezték. A szünetig közepes iram mellett jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a hazaiak rendezett védekezését nem tudták feltörni az ezúttal ötlettelen és ritmustalan vendégek.

A szünet után két támadó szellemű cserejátékos érkezett a paksiakhoz, akik be is szorították ellenfelüket - egyikük, a rutinos Böde óriási helyzetet hagyott ki -, majd a 63. percben Ádám csúsztatott fejesével egyenlítettek.

A Gyirmót azonban négy perc múlva visszavette a vezetést: Lenzsér bizonytalankodott, Medgyes Zoltán ziccerben vitte a labdát a kapu felé, de önzetlenül Hasani elé tálalt, aki nem hibázott. A hátralévő időben hiába játszott mezőnyfölényben és támadott a Paks, csak helyzetekig és kapufáig jutott, másodszor már nem sikerült egyenlítenie.

Az újonc Gyirmót második győzelmét aratta - ráadásul egymást követően -, a Paks negyedik vereségét szenvedte el, egymás után a másodikat. A gyirmótiak edzője, Csertői Aurél ötödször "mérkőzött meg" a paksiakat irányító Bognár Györggyel, és ezúttal is - mint a korábbi négy alkalommal - előbbi aktuális együttese bizonyult jobbnak.

Borítókép: Facebook.com/ Paksi Fc 

Videók