Már 11 pontos az FTC előnye

Az FTC 2-1-re legyőzte a 21. fordulóból elmaradt meccsén a Diósgyőrt. Ezzel Varga Barnabásék 6 fordulóval a vége előtt 11 pontos előnnyel vezetik az OTP Bank Ligát.


    A címvédő és 11 kör óta veretlen zöld-fehérek már az első percben vezettek, mert a gólkirály és a góllövőlistát jelenleg is vezető Varga Barnabás lecsapott a röviden hazaadott labdára, így megszerezte idénybeli 19. bajnoki találatát. A korai gól után a hazaiak teljesen beszorították a Diósgyőrt, amely a félpályát csak elvétve tudta átlépni. A címvédő hatalmas fölénye góllá érett, amikor Szevikjan mesterien tekert a jobb felső sarokba. Az első félidő hátralévő részében is folytatódott a macska-egér harc, de újabb gól nem született a szünetig, egy ízben Szevikjan majdnem lemásolta a saját gólját, ám ezúttal célt tévesztett.
    Térfélcserét követően biztos előnye tudatában a Ferencváros alaposan visszavett a tempóból, ennek eredményeként a miskolci rivális kiszabadult az állandó szorításból, sőt, bő tíz perc után szépített is. Dejan Stankovic vezetőedző hármas cserével próbálta felrázni a fővárosiakat, de a játék képe ekkor továbbra is kiegyenlített volt, így mindkét csapat szerezhetett volna gólt: egyik oldalon a csereként beállt Klimovics a keresztlécet találta el, míg a másikon Danilovic védett nagyot. Az utolsó húsz percben ismét az FTC irányított, így a lefújásig biztosan őrizte meg a minimális előnyét.


OTP Bank Liga, 21. fordulóból elhalasztott mérkőzés: Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)
Groupama Aréna, 9473 néző, v.: Berke
gólszerzők: Varga B. (1.), Szevikjan (21.), illetve Pozeg Vancas (56.)

Fotó: Fradi Media

Videók