Legyőzte a Lokit az ezüstre hajtó Videoton

A Videoton hazai pályán egy góllal legyőzte a hatvan percig emberhátrányban játszó Debrecent a labdarúgó NB I 29. fordulójának keddi nyitómérkőzésén.


fotó. vidi.hu

NB I, 29. forduló:
Videoton-Debrecen 1-0 (1-0)
Felcsút, 1006 néző, v.: Szabó Zs.

Videoton: Kovácsik - Szolnoki, Vinícius, Juhász R., Stopira - Simon Á. - Suljic, Haraszti (Sejben 86.), Pölöskei, Géresi (Nego 76.) - Feczesin (Tischler 68.).
DVSC: Verpecz - Lázár P. (Máté P. 22.), Brkovic, Mészáros N., Korhut - Bódi, Holman, Szakály P., Varga J., Ferenczi J. (Horváth Zs. 46.) - Kulcsár T. (Takács T. 63.).

Gólszerző: Feczesin (37.)
Sárga lap: Pölöskei Zs. (35.), Stopira (54.), Simon Á (65.), illetve Szakály P. (88.), Bódi (90.)
Piros lap: Brkovic (31.)

A Videoton kezdte lendületesebben a mérkőzést, s a labdabirtoklási fölényen túl helyzetekig is eljutott. Az első félóra végén a ziccerben kiugrani készülő Géresit Brkovic utolsó emberként lerántotta, a játékvezető pedig azonnal kiállította a debreceni játékost. Az emberelőnyt szinte azonnal gólra váltották a továbbra is komoly fölényben lévő hazaiak: Suljic pontos passza után Feczesin közvetlen közelről lőtt a hálóba.

A fordulást követően a Debrecen kiegyenlítettebbé tette a találkozót, bár igazán nagy veszélyt nem jelentett a hazai kapura. A fehérváriak létszámfölényük és vezetésük tudatában kevésbé erőltették a támadásokat, amikor pedig helyzetig juthattak volna, játékosaik rendre rossz döntéseket hoztak.

A Videoton ebben a bajnokságban harmadszor is legyőzte a hajdúságiakat és pontszámban utolérte a forduló előtt harmadik helyen álló DVSC-t.

A bajnokság állása:

http://sport365.hu/tabella/nb1

Videók