Kétgólos debreceni vereség Pakson

A Paks 2-0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén.


 A Tolna vármegyei alakulat ezzel megőrizte hibátlan hazai mérlegét, háromból három meccset nyert otthon, míg a DVSC második idegenbeli összecsapását is elveszítette a mostani szezonban.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Paksi FC-Debreceni VSC 2-0 (1-0)
--------------------------------
Paks, 1890 néző, v: Bognár
gólszerzők: Windecker (14.), Könyves (61.)
sárga lap: Kinyik (52.), Papp K. (69.), illetve Lagator (59.), Bárány (68.), Szécsi (77.)

Paks:
-----
Szappanos - Kinyik, Szélpál (Lenzsér, a szünetben), Szabó J. - Kovács K., Papp K., Windecker, Mezei (Horváth K., 82.), Silye (Osváth, 73.) - Haraszti (Hahn, 62.), Könyves (Böde, 62.)

DVSC:
-----
Milosevic - Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi (Baranyai, 89.) - Varga J. (Ojediran, 67.), Loncar - Bévárdi (Szécsi, 67.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 67.) - Bárány (Majdevac, 87.)

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett támadásban jobbnak bizonyult az első félidőben a Paks, amely viszonylag hamar megszerezte a vezetést Windecker fejesgóljával. A szünet előtti percekben nagyobb nyomást helyezett a hazai kapura a Debrecen, de egyenlítenie nem sikerült.

Fordulás után megint nagyjából negyedórát kellett várnia a paksi közönségnek, hogy ünnepelhessen: Haraszti remek ütemű indításával Könyves lépett ki és magabiztosan lőtt a hálóba a debreceni kapus mellett. A folytatásban a DVSC változatlanul nem tudott igazán veszélyes akciókat vezetni, így végül a szépítés sem jött össze a hajdúságiaknak.

Fotó: paksifc.hu

Videók