Juhász: Korai még a Fradival való versengésről beszélni!

Egyelőre a csapatot kell rendbehozni, amelynek egyértelmű gyengepontja a középpálya.


 Télen elsősorban a hiányposztokra igazolna az NB I őszi idénye után 8. helyen álló MOL Fehérvár FC, mert az elsődleges cél egy erős tengely kialakítása a csapatnál - hangsúlyozta a székesfehérvári klub sportigazgatója csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Juhász Roland elmondta: pontosan tudta októberi kinevezésekor, milyen a keret állapota, hiszen évek óta látszik, hogy a változások elengedhetetlenek. Megjegyezte, vannak komoly hiányposztok, ahová télen új játékosokat kívánnak szerződtetni, de lesznek olyan futballisták is, akik januárra kikerülnek a keretből.

Kérdésre közölte: a kapus-középhátvéd-belső középpályás-csatár gerinc megerősítésében gondolkodik, de a legégetőbb problémája az együttesnek egyértelműen a középpálya. Megjegyezte, hogy sok futballistának nyáron lejár a szerződése, ezen is dolgoznak folyamatosan, míg a grúz támadónak, Budu Zivzivadzénak igyekeznek új csapatot találni, mert rá a fegyelmi vétsége után nem számítanak a jövőben.

A sportigazgató elárulta, Huszti Szabolcsot és stábját tartotta a legalkalmasabbnak arra, hogy az őszi szezon utolsó hat meccsére beugorva pozitív irányba mozdítsa el a gárdát. Örömtelinek nevezte, hogy a pályán látottak a várakozásait visszaigazolták és örül, hogy folytathatják tovább a megkezdett munkát.

Kérdésre elmondta, hogy talán azért került nehéz helyzetbe a csapat az elmúlt években, mert a játékosok kiválasztása és a csapaton belüli kohézió sem volt megfelelő, miközben a vezéregyéniségek is hiányoznak pályán belül és azon kívül is.

Juhász Roland arról is beszélt, hogy igyekszik a karrierje során megismert játékosok és edzők segítségét kikérni, amikor új futballistákat keres külföldön, ugyanakkor a magyar mag erősítése is cél.

A távolabbi célokkal kapcsolatban megjegyezte: a Ferencvárossal való versengésről korai lenne beszélni, előbb a saját házuk táján kell rendet tenni, majd jövőképet alkotni és elrugaszkodni a kijelölt irányba. Úgy vélte, több elpocsékolt szezont nem lehet fél év alatt helyrehozni, az NB I meghatározó csapatává váláshoz még nagyon sok feladatuk van, ugyanakkor szeretnének mielőbb az EL-csoportkörös év szintjére visszajutni.

Fotó: molfehervarfc.hu

Videók