Hosszabbított válogatott védőjével a Vidi!

Mindenben megegyezett az NB I-ben második Videoton és egyszeres válogatott védője, Szolnoki Roland, aki fél évvel szerződése lejárta előtt hosszabbított a fehérviakkal - egészen 2019-ig.


- Nagyon boldog vagyok, hogy nevelőklubom a jövőben is számít rám, természetesen örömmel írtam alá a szerződéshosszabbítást, hiszen nagyon sokat jelent nekem ez a klub. A Videoton FC évek óta az ország legjobb klubja, minden évben a bajnoki címért küzdhetünk, és rendszeresen szerepelhetünk a nemzetközi porondon is. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen viszonylag fiatalon már szinte valamennyi magyarországi címet megnyertem a Vidivel, egyedül a Magyar Kupa serleg hiányzik, de remélem, a mostani szezon végén már azt is a magasba emelhetjük a csapattársakkal. Talán kevesen tudják, de 2011 nyarán lejárt a szerződésem, azonban a nyári edzőtáborba Paulo Sousa - aki akkor érkezett a Vidihez - még kivitt engem is. Tulajdonképpen olyan voltam, mint egy próbajátékos, de nagyon keményen dolgoztam, és tényleg mindent beleadtam. Néhány héttel később meghosszabbították a szerződésemet, és még azon a nyáron bemutatkozhattam az élvonalban egy Paks elleni hazai győztes meccsen. Azóta itt lettem "százados" a Vidiben, érdekesség, hogy a 100. NB I-es meccsemet is pont a Paks ellen játszhattam ezen a nyáron. Tényleg minden ehhez a klubhoz köt, kölyökként játszottam az első élvonalbeli meccsemet itt, ma pedig már apuka vagyok, és bízom benne, hogy egyszer majd a fiam az örökömbe lép itt, a Vidiben - nyilatkozta a vidi.hu-nak a 24 éves Szolnoki.

 - Külön örülök, hogy Szolnoki Roland szezon végén lejáró szerződését már most sikerült két évvel meghosszabbítanunk, hiszen egy saját nevelésű, a Vidihez ezer szállal kötődő játékosról van szó, akit a szurkolók és a csapattársak is elismernek és szeretnek. Több poszton is képes magas szinten játszani, hozzáállása és edzésmunkája pedig példamutató, attól függetlenül, hogy a hétvégén a kezdőcsapatba jelöli-e a stáb, vagy nem. Persze az egész csapat mentalitása rendben van, ez a Vidinél alapelvárás, de Szoszó hozzáállását így is ki lehet emelni. Rolandot rutinja ellenére még mindig fiatal játékosnak mondanám, akiben nagyon komoly fejlődési potenciál van - mondta a szerződés aláírása után Kovács Zoltán, a Vidi sportigazgatója.

Szolnoki Roland eddig 105 NB I-es mérkőzést játszott az élvonalban, természetesen valamennyit a Vidi színeiben, ezeken 1 gólt szerzett. Emellett 19 nemzetközi tétmérkőzésen is pályára lépett, valamint 2015 nyarán a magyar válogatottban is bemutatkozott - Litvánia ellen nyertünk 4-0-ra Debrecenben.

Videók