Horváth Ferenc: Egy meccsre is jöttem volna, a klub a szívem csücske!

A Videoton FC kedden kinevezett új vezetőedzője szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján arról is beszélt: nem a játékosállomány erejét tükrözi a tabellán elfoglalt helyezés.


Bemutatkozó beszédében az új tréner úgy vélte, Magyarország egyik legjobb csapatánál dolgozhat, ahol a futballisták egyénileg kiválóak, ám csapatként nem funkcionálnak tökéletesen. Elsődleges feladatának nevezte ezért, hogy a játékosokból igazi csapatot formáljon, amire a bajnoki szünetben lesz lehetősége. Hozzátette: olyan játékosokat szeretne a pályán látni, akik "meghalnak a győzelemért és a Videotonért".

Horváth Ferenc kiemelte: a klub régóta a "szíve csücske", amelyhez komoly érzelmek kötik. Szerződése hét hónapra szól, de akár egyetlen találkozóra is vállalta volna a feladatot - mondta, hozzátéve: mindig is szeretett volna a Videoton edzője lenni, vagyis nagy álma teljesült. A tréner azt is hozzátette: szerinte a klub jelenleg nem azt a helyet foglalja el az OTP Bank Liga tabelláján, amit a játékosállománya alapján kellene.
 
Kovács Zoltán sportigazgató hangsúlyozta, hogy elsősorban külföldi szakemberben gondolkodtak, de az idő rövidsége miatt nem sikerült külföldi edzőt szerződtetniük. Megjegyezte, hogy Horváth Ferenc tökéletesen megfelel annak a profilnak, amit az edzőkeresés elején feltételként felállított, ráadásul komoly fehérvári kötődése van. Kérdésre válaszolva elmondta: nagy kihívás a szezon megmentése a rossz idénykezdet után, de az edző meg fogja oldani a feladatot. Amennyiben teljesíti a célokat, nagyban megnehezíti majd a vezetőség dolgát, mert a tréner konkrétan héthónapos projektre szerződött a klubhoz - tette hozzá.
 
A sportigazgató megerősítette, hogy a nemzetközi kupaindulás és a Magyar Kupa-győzelem a Videoton célja, de a "Fradit sem fogják békén" hagyni, még akkor sem, ha 19 ponttal áll előttük a táblázaton. Azt is közölte Kovács Zoltán, hogy az eddigi megbízott vezetőedző, Pető Tamás marad a klubnál és Szamosi Tamással közösen lesz Horváth Ferenc pályaedzője.

Videók