Horváth Ferenc DVTK-ja meglepte a Vidit a rajton!

A Diósgyőr - Bognár István két góljával - 2-1-re legyőzte a hazai pályán játszó Videotont a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó NB I nyitófordulójának vasárnapi meccsén. A borsodiak 1998 után először nyertek a Videoton vendégeként. A további El-résztvevőknek sem ment: az MTK is zakózott pályaválasztóként a Vasas ellen, míg a Loki ikszelt a vendég Pakssal szemben.


 

NB I, 1. forduló:
Videoton-Diósgyőr 1-2 (1-2)
Felcsút, 2069 néző, v.: Andó-Szabó.

Videoton: Kovácsik - Szolnoki, Juhász R., Land, Fejes - Pátkai - Nego, Barczi (Lazovic 52.), Oliveira (Suljic 78.), Kovács I. - Feczesin (Géresi 65.).
DVTK: Antal - Lázár, Tamás M., Lipták, Nemes - Elek Á., Ternován (Daushvili 46.) - Nikházi (Bacsa 62.), Bognár I., Oláh B. - Ugrai (Okuka 74.).

Gólszerzők: Feczesin (2.), illetve Bognár I. (17., 38.)
Sárga lap: Suljic (42., pályán kívül), Juhász R. (62.), Pátkai (73.), illetve Ternován (43.), Nikházi (56.), Lázár P. (60., 80.), Daushvili (82.)
Kiállítva: Lázár P. (80.)

A 150. első osztályú magyar bajnokiján szereplő Feczesin Róbert már a második percben sokkolta a vendégeket: egy szöglet után fejjel vette be a nagyot hibázó Antal kapuját. Nem sokkal később Nikházi egyenlíthetett volna, de Kovácsik nagy bravúrral hárította lövését. Továbbra is támadásban maradtak a miskolciak és Bognár szép lövésével egyenlítettek. A folytatásban a Videoton birtokolta többet a labdát, de a vendégek is veszélyes kontrákat vezettek. Egy ilyen során Bognár megszerezte saját maga és csapata második gólját is.

Fordulást követően nagy nyomást helyezett a hazai együttes a Diósgyőr kapujára, de a mezőnyfölényét nem tudta gólra váltani. A vendégek egy ellentámadás végén büntetőhöz jutottak, azonban Bognár nem tudott mesterhármast szerezni, mert lövését Kovácsik bravúrral védte. A találkozó végén a Videoton mindent egy lapra feltéve rohamozott, de Antal védéseinek köszönhetően a Diósgyőr szerezte meg a győzelmet.

Videón Horváth nyilatkozata:


Debrecen-Paks 1-1 (1-0)
Nagyerdei Stadion, 2900 néző, v.: Berke.    

 

DVSC: Verpecz - Jovanovic, Mészáros N., Brkovic, Korhut - Horváth (Djelmic, 78.), Varga, Szakály P., Ferenczi (Holman, 46.) - Takács (Tisza, 61.), Kulcsár T.
Paks: Kemenes - Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó (Báló, 83.) - Papp - Koltai (Szakály D., 72.), Kecskés, Bartha, Haraszti (Kővári, 92.) - Hahn.

Gólszerzők: Takács (37.), illetve Bartha (59.)    
Sárga lap: Holman (53.), Takács (55.), illetve Papp (45.), Kulcsár D. (61.), Hahn (90.)

Mezőnyjátékkal telt a találkozó első harminc perce, fél óra alatt egyetlen veszélyes helyzetet sem alakítottak ki a csapatok. Aztán néhány percen belül a vendégek két gólt is szerezhettek volna, ám mindkét ziccerüket elhibázták. Tulajdonképpen a "semmiből" jött a hazaiak vezető találata: Takács egy védelmi hiba után lőtt a hálóba.      

A második félidőben ugyanott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták. Többnyire a középpályán folyt a játék, helyzetek nélkül. A Paks az első formás támadása végén aztán az 59. percben egyenlített, de pár perc múlva újra hátrányba kerülhetett volna, ha a Kulcsár Tamás buktatásáért megítélt 11-est Szakály nem hibázta volna el: a jobb alsó sarokba tartó labdát azonban Kemenes fogta. A hátralévő időben újabb gól már nem született, bár erre még az utolsó másodpercben is volt esély, ám Brkovic fejese a felső lécen csattant.

MTK-Vasas 0-1 (0-0)
Dunaújváros, 638 néző, v: Farkas Á.

MTK: Hegedüs - Vadnai, Baki, Vukmir, Poór - Vass Á., Szatmári (Takács R., 77.) - Gera D., Kanta, Korozmán (Katona, 70.) - Nikac (Hrepka, 61.).
Vasas: Poleksic - Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Hangya - Risztevszki, Vida M. - Remili (Könyves, 76.), Berecz, Ádám (Kleisz, 86.) - Pavlov (Novák, 86.).

Gólszerző: Ádám (56., 11-esből)
Sárga lap: Poór (55.), illetve Berecz (6.)

Jobban kezdte a mérkőzést az MTK, de negyedóra után magára talált a Vasas, s 10-15 percen keresztül szinte egészpályás letámadást hajtott végre. Ebben az időszakban az MTK leginkább csak hátrafelé játszott, majd a félidő végéhez közeledve egyre veszélyesebbé vált, gólt azonban a szünetig - a Vasashoz hasonlóan - nem sikerült szereznie.

A második játékrész elején büntetőhöz jutott a Vasas, s meg is szerezte a vezetést. Csaknem tíz percre volt szükség ahhoz, hogy az MTK magához térjen, addig támadásban maradt az angyalföldi együttes. A kék-fehérek nagy nyomás alá helyezték a Vasas kapuját, de kapufánál tovább nem jutottak, így a vendégek elvitték a három pontot az MTK ideiglenes otthonából.

A kék-fehérek az új Hidegkuti Nándor Stadion építése miatt fogadták Dunaújvárosban az ellenfelet.

A forduló korábbi meccseiről:

Labdarúgó NB I

Videók