Honvéd-siker Zalaegerszegen

Az első három kör során nyeretlen fővárosi együttes.


A Budapest Honvéd kétgólos győzelmet aratott Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Az első három kör során nyeretlen fővárosi együttes egymás után másodszor gyűjtötte be a három pontot 3-1-es sikerrel.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 1-3 (0-2)

A hazai védelem rendkívül bizonytalanul kezdett, a vendégek pedig ezt kíméletlenül kihasználták, aminek köszönhetően szűk negyedóra után már kétgólos előnyben voltak. A Honvéd a folytatásban könnyedén tovább növelhette volna a különbséget, de Nagy Dominik többször is hibázott nagy helyzetben. A ZTE hiába birtokolta némileg többet a labdát, egészen az első félidő utolsó pillanatáig nem adódott nagy lehetősége a gólszerzésre, akkor pedig Szappanos bravúrral hárított.

A szünetben három cserével frissítette csapatát Waltner Róbert, a házigazdák vezetőedzője, s a Zalaegerszeg a korábbiaknál jóval elszántabban folytatta a küzdelmet. A Honvéd jó tíz perc után kijött a szorításból, és kontrákból veszélyeztetett, de a mérkőzést végleg eldöntő harmadik gólt mégsem egy ilyen akcióból, hanem egy szögletet követően szerezte meg. A hajrához közeledve aztán - ugyancsak egy sarokrúgásból - szépíteni tudtak a hazaiak, de ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.

Borítókép: honvedfc.hu

Videók