Hét mérkőzés óta veretlen a Honvéd

A Honvédnak kétgólos előny is kevés volt az MTK legyőzéséhez.


A Budapest Honvéd kétgólos előnyről 2-2-es döntetlent játszott a vendég MTK Budapesttel a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Budapest Honvéd FC-MTK Budapest 2-2 (2-0)

Kiegyenlített és helyzetek nélküli játékkal vette kezdetét a mérkőzés, amelynek 20. percben a Budapest Honvéd szerzett vezetést: Tamás a félpályáról sprintelt a kapuig, majd lőtte ki közelről a hosszú sarkot a hazai védelem asszisztálása mellett. Hét perccel később Hidi átlövéssel duplázta meg az egyre magabiztosabbá váló kispestiek előnyét. A ritmusát vesztő és hátul sokszor bizonytalankodó MTK-val szemben a házigazdák előtt további lehetőségek adódtak a gólszerzésre, akár a mérkőzést is eldönthették volna.


Fotók: PatkósImre/Sport365

A szünet után bátrabb MTK Miovski révén gyorsan szépített, majd az egyenlítés reményében támadásban maradt. Közben viszont hátul kinyíltak a vendégek, így a hullámzó és élvezetes játék során felváltva forgott veszélyben a kapuk előtere. A hajrában beszorult a Honvéd, az MTK pedig Cseke büntetőjével egyenlített a 85. percben, majd a véghajrában megőrizte a döntetlent.

A Honvéd nyeretlenségi sorozata immár hét mérkőzés óta tart: három vereség mellett negyedszer játszott döntetlent. Hétközben a Budapest Honvéd ügyvezető igazgatója, Kun Gábor - utalva Bódog Tamás vezetőedző kispesti állására - azt mondta, hogy az MTK ellen mindenképpen nyernie kell az együttesnek, mert "más eredmény esetén változtatásra van szükség".
 

Borítókép: PatkósImre/Sport365

Videók