Hátrányból fordítva győzött a Puskás Akadémia

Hornyák Zsolt csapata a Honvédot győzte le.


A házigazda Puskás Akadémia FC hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a 22. perctől emberhátrányban játszó Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.


OTP Bank Liga, 11. forduló: Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 3-1 (1-1) Pancho Aréna, v.: Bogár
gólszerzők: Plsek (45+2., 71., a másodikat tizenegyesből), Mezgrani (87., öngól), illetve Nono (16.)
sárga lap: Baluta (21.), Kozák (24.), Nagy Zs. (47.), Van Nieff (54.), illetve Mezghrani (35.), Nagy G. (70.), Lovric (77.)
piros lap: Nagy D. (21.)

Puskás Akadémia:

Markek - Szolnoki, Stronati, Spandler, Nagy Zs. - Van Nieff, Plsek - Csirmaz (Gera D., 56.), Baluta (Corbu, 78.), Komáromi (Favorov, 85.)- Kozák

Honvéd:

Szappanos - Mezgrani, Klemenz (Lovric, 60.), Batik, Tamás K. - Nono, Baráth B. (Eppel, 77.), Machach (Nagy G., a szünetben), Zsótér (Hidi, 77.) - Lukic (Balogh N., 69.), Nagy D.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, majd Nono góljával megszerezte a vezetést a Honvéd. Feszült hangulatban folytatódott a meccs, egy szabálytalanságot követő lökdösődés végén Nagy Dominik kapott piros lapot.

A Puskás Akadémia emberelőnyben jóval többet birtokolta a labdát, mégis inkább a fővárosi gárda volt veszélyesebb, azonban így sem tudta kihúzni a szünetig, a hosszabbítás utolsó percében Jakub Plsek egyenlített.

A fordulást követően is rengeteg volt a szabálytalanság, amikor a játéké volt a főszerep, akkor inkább a Puskás Akadémia irányított. A hazaiak büntetőből megszerezték a vezetést, a másik oldalon Balogh Norbert óriási helyzetben fejelt a kapu mellé. Néhány perc múlva eldőlt a meccs, mivel Mohamed Mezgrani öngólt vétett.

Borítókép: Facebook.com/ PAFC 

Videók