Három az újpesti igazság! Ezúttal Pakson nyertek a lila-fehérek

Két góllal nyertek.


Az Újpest 3-1-re nyert a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A lila-fehérek legutóbbi hét élvonalbeli találkozójukból hatot megnyertek, idegenben pedig egymást követő harmadik fellépésükön diadalmaskodtak.
A két csapat április 19-én a Magyar Kupa elődöntőjében is találkozik egymással.

OTP Bank Liga, 27. forduló: Paksi FC-Újpest FC 1-3 (1-1)

Paks, v.: Erdős
gólszerzők: Ádám (24., 11-esből), illetve Beridze (37.), Zivzivadze (56.), Osváth (69., öngól)
sárga lap: Szélpál (34.)

Paksi FC:

Nagy G. - Medgyes, Szabó J., Szélpál, Lenzsér, Osváth (Sajbán, 71.) - Balogh (Szabó B., 59.), Nagy R. (Böde, 59.), Windecker - Ádám, Haraszti (Kocsics, 83.)

Újpest FC:

Pajovic - Pauljevic (Kastrati, 66.), Kutrumpisz, Diaby, Antonov - Csongvai, Mitrovic (Boumal, 90.), Onovo - Croizet (Katona, 89.), Zivzivadze, Beridze (Mack, 72.)

Mindkét együttes támadólag lépett fel, így folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk. Előbb az Újpest, aztán a Paks jegyzett egy kapufát, végül a hazaiak kerültek előnybe, miután az ex-újpesti Windecker harcolt ki egy büntetőt, amelyet a góllövőlistát vezető Ádám értékesített.

A vendégek lendülete nem tört meg és a félidő hajrájában egyenlítettek.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a második újpesti gólhoz viszont egy óriási paksi védelmi hiba kellett, a lila-fehérek gólszerzője Zivzivadze volt. A Paks Ádám közeli fejesével úgy tűnt, kiegyenlített, a VAR-vizsgálat azonban lest jelzett. A 69. percben az Újpest egy öngóllal növelte előnyét, ezt követően a Paks teljesítménye visszaesett, ugyanakkor a vendégek sem tudtak újabb gólt szerezni, pedig több lehetőségük is volt erre.

Borítókép: Facebook.com/ Újpest Fc 

Videók