Hármat lőtt idegenben a Diósgyőr a Zalaegerszegnek

A hazaiak így négyből három bajnokijukat is vereséggel zárták.


 

A Magyar Kupa-címvédő ZTE hazai pályán 3-1-re kikapott az újonc DVTK-tól a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának pénteki játéknapján, így idénybeli hatodik tétmérkőzésén ötödször maradt alul.

 


OTP Bank Liga, 4. forduló:
ZTE FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)
---------------------------------
ZTE Aréna, 2792 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Szendrei (87.), illetve Stephen (27.), Lukács (71.), Pernambuco (89.)
sárga lap: Gergényi (40.), Tajti (62.), illetve Edomwonyi (62.)

ZTE FC:
--------
Senkó - Huszti (Lesjak, 74.), Mocsi, Szafronov (Kovács, 74.), Gergényi - Mim, Sankovic, Szendrei, Sajbán - Tajti (Németh D., 67.), Ikoba (Szalay, a szünetben)

Diósgyőri VTK:
---------------
Sentic - Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen - Vallejo (Lőrinczy, 84.), Klimovics (Acolatse, 66.), Holdampf (Bényei, 77.)- Lukács (Pernambuco, 83.), Edomwonyi (Jurina, 66.), Vancas

A találkozó első negyedórájában az egy győzelemnél és két vereségnél tartó zalaiak voltak aktívabbak, az amerikai-nigériai Eduvie Ikoba előtt több gólszerzési lehetőség is adódott, Tajti Mátyás pedig távolról eresztett meg egy szép lövést. A vezetést mégis az élvonalba 12-edszer feljutott vendégek szerezték meg, miután egy váratlan kontra végén Gera Dániel középre gurításából a felfutó Godfrey Stephen lőtt laposan a kapuba, a labda Senkó Zsombor kapus alatt pattant a hálóba. A bekapott gól magasabb tempóra sarkallta a Magyar Kupa-címvédő hazaiakat, akik formás támadásokat vezettek - így viszont kinyílt a védelmük, és a miskolciak további helyzeteket tudtak teremteni, Lukács Dániel bombáját jó reflexszel tolta a léc fölé Senkó.

Térfélcsere után a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket, remekül járatták a labdát a két 16-os között, majd Gera lőtt nagy helyzetben a kapusba, néhány perccel később pedig Stephen találta el a kapufát. A mezőnyfölény a második félidő derekán érett újabb góllá, Lukács egy lapos beadást hét méterről vágott a kapuba. A Konferencia-liga selejtezőjének a második fordulójában búcsúzott ZTE védelme "összehozott" még néhány diósgyőri helyzetet, aztán a hajrában Szendrei Norbert 20 méterről remek lövéssel szépített, de a feléledő zalai reményeket Pernambuco fejese végképp szertefoszlatta.

 

Borítókép: MTI/ KatonaTibor

Videók