"Győzelemmel tértünk vissza az NB I-ben, ennél jobbat nem is kívánhatnék"

Csizmadia Csaba, a mezőny legfiatalabb vezetőedzője sikerrel mutatkozott be az NB I-ben.


A budafokimte.hu írását változtatások nélkül közöljük.

"Amikor játékosként Budafokra igazoltam, 30-40 ember ült a lelátón. Most pedig teltházas mérkőzésen, győzelemmel tértünk vissza az NB I-ben, ennél jobbat nem is kívánhatnék" - fogalmazott a Kisvárda ellen mérkőzést követő sajtótájékoztatón Csizmadia Csaba.

Vezetőedzőnk az élvonalbeli bemutatkozásán, a mezőny legfiatalabb mestereként 2-1-es sikerre vezette csapatunkat, a három ponttal pedig drukkereinket és klubunk tiszletetbeli elnökét köszöntötte.

"Hálás vagyok szurkolóinknak a támogatásért, Jakab Jánosnak pedig azért, hogy bő másfél évvel ezelőtt bízott bennem és lehetőséget adott. Elnök úrnak szerdán lesz a 70. születésnapja, remélem, ezzel a győzelemmel sikerült örömet szereznünk neki" - mondta Csizmadia Csaba, aki a találkozóról azt mondta, a nehezebb időszakokban is érezte, sikerülhet nyerni.

"A második félidőben ránk jött a Kisvárda, nyomtak folyamatosan, de úgy éreztem, hogy meglehet a meccs. Az utolsó negyedórában Margitics Andor lába begörcsölt és kockáztattam, mert Szabó Mátét cseréltem be, jobbhátvéd poszton nem változtattam. Ez is azt mutatja, hogy győzni akartunk" - folytatta vezetőedzőnk.

Csizmadia Csaba szerint az ellenfél nem okozott meglepetést a mieinknek, az NB I ritmusát azonban még szokni kell.

"Az elején éreztem egy kis félelmet a csapaton, ám voltak periódusok, amikor kimondottan jól működtek azok a taktikai elemet, amelyeket szerettünk volna végrehajtani" - hangsúlyozta vezetőedzőnk. "Idő kell, hogy megszokjuk az élvonal ritmusát. Tapasztaltuk, gyorsabb a játék, mint a másodosztályban és van olyan, hogy nekünk kell védekeznünk. Amikor viszont nálunk van a labda, bátran kell játszanunk."

Forrás: budafokimte.hu
Borítókép: budafokimte.hu

Videók