Gyömbér: "Senkinek se szabad lebecsülnie a Puskás Akadémiát" - nyilatkozatok

A Ferencváros az OTP Bank Liga 7. fordulójának zárómeccsén 2-1-re legyőzte a Puskás AFC csapatát, a találkozó után hazaiak csapatkapitánya, Gyömbér Gábor és a vendégektől Szélesi Zoltán értékelt honlapunknak.


Az első félidő alapján egy több gólos Fradi-győzelem is kinézett a Groupama Arénában a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen, azonban a zöld-fehérek 2-0 után leálltak és a védekezésre összpontosítottak.

Gyömbér Gábor a hazaiak csapatkapitánya is oroszlánrészt vállalt a IX. kerületiek győzelméből remek szereléseinek köszönhetően.

"Jól kezdtük a mérkőzést, hál' Istennek gyorsan szereztünk két gólt egymás után, azonban ezután visszaállt a csapatunk, a védelem is jóval mélyebben helyezkedett, így mi középpályások is hátrébb helyezkedtünk." - értékelte a látottakat a Fradi vezére. "Az ellenfelünket nem szabad lebecsülni, hiszen nagyon jó futballisták alkotják a keretet, játszották a futballt, kombinatív játékkal próbálták építeni a támadásaikat. A második félidőben viszont úgy érzem kézben tartottuk a dolgokat, sajnos a végén talált egy gólt az ellenfél a mi hibánkból, de mindentől függetlenül megérdemelten nyertük meg a mérkőzést."

A sajtótájékoztatón Benczés Miklós arról nyilatkozott, hogy a csapat egyre összeforrottabban játszik, amit a vereség ellenére is látni lehetett a pályán. 

Ezt a Puskás Akadémia válogatott védője, Szélesi Zoltán is elismerte honlapunknak.

"Azt mindenki láthatta, hogy jól játszott a csapat." - kezdte mondandóját a felcsútiak játékosa. "Az orosházi kupamérkőzés után valami megváltozott, volt egy csapatösszetartó vacsoránk, amin megbeszéltük a dolgainkat, hibáinkat. Megpróbáltuk megtalálni, hogy mi lehet az oka ennek a sikertelenségnek, valóban jól játszottunk, de valóban van hiányérzetem, hiszen nem szabadott volna 0 ponttal lejönnünk a pályáról. Azon az egy percen kívül (mikor a Ferencváros lőtte a góljait) nem volt más lehetősége a Fradinak, mondhatjuk azt, hogy a saját hibáinkból tudtak profitálni és ez nem az első alkalommal fordul elő. A siker kulcsa az lenne, ha a csapatunk 0-ra le tudja hozni a mérkőzést. A mai meccsen már voltak periódusaink, amikor tetszetős volt a játékunk."

A mai meccsen a 17 éves Sallai Roland letette a névjegyét a magyar futballszurkolók felé, róla azt mondta a korábbi újpesti kedvenc, hogy kivételes tehetséggel megáldott játékos, amelyet magyar szinten ritkán láthatunk. "Ha megfogadja az idősek tanácsait és nem ragadja el a hév, akkor nagy értéke lehet a honi labdarúgásnak."

Videók